Gesztenye inkognitóban

október 04 , 2009 by: Felholany Egyéb kategória

Az egyik hipermarket zöldséges standján találtam tegnap ezt a tököt. Volt sima főzőtök, sütőtök, japán tök, dísztök, és ez a gesztenye ízű sütőtök. Jobbra tőle a dísztökök, balra a hagyományos sütőtökök.
Gondoltam, hogy becsúsztak a dísztökök, de miután a kiírás szerint ez gesztenyeízű, gondoltam próbára teszem a mérlegelő fiút… 🙂
Zacskó nélkül kosárba pakoltam 3 db dísztököt + ezt a példányt. És a fiú tudta! Ezt külön vette, és gesztenye ízű tökként mérte, csomagolta nekem!

Félbevágva inkább a sárgadinnyére hasonlít a színe, és nem annyira húsos mint a hagyományos társa.


Természetesen azért a hagyományos fajtából is vettem, a tökéletes összehasonlítás végett…


A sütés 20-25. percében erőteljesen áradt szét a lakásban a sülő gesztenye illata! Mennyei! Mintha gesztenyét sütöttem volna!
Alig vártam, hogy megkóstolhassam.
Ízében is inkább a gesztenyét hozta, mint a tököt! Nekem nagyon ízlik! 🙂

7 Hozzászólás

  • Szia! Melyik hipermarketben vetted?

  • Jucy!
    A négy betűs – "C" betűsben… 🙂

  • De izgalmas. Lehet, hogy csak ezért fogok bemenni abba a hipermarketbe, ha legközelebb arra járok? (A legközelebbi innen 200 km.)

  • Felénk olyan épp nincs, csak szintén 220 km-re:( Pedig izgalmas nagyon!!

  • Rossamela!
    Trinity!

    Lehet, hogy más hiper-szuperban is van… vagy a piacon…
    Bár akinek eddig említettem, furcsán nézett rám, mert még nem hallottak róla… 🙂
    Körülnézek, és ha találok máshol is, üzenek! 🙂

  • Közben én találtam a másik francia hiperszuperben! Hamarosan sütöm.

  • Rossamela,
    köszi! 🙂 Mert közben már a "C" betűsben nem találtam…

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top