Fúziós konyha – Grillezett zöldségekkel töltött Bathura

augusztus 20 , 2016 by: Felholany Egyéb

Az ünnep magyar, a kenyér indiai, a töltelék olaszos, enyhén arabos ízvilággal.
3 hét olasz kenyér majszolása után erős váltással egy kenyérsütő tanfolyamon találtam magam Hémanginál. 5 féle indiai kenyeret sütöttünk, nekem a Bathura lett a kedvencem. Kicsit hasonlít a mi lángosunkhoz, hiszen ez is olajban sül. Ha jól csináltuk, akkor a közepe üres lesz, kívülről ropogós. Ihletet adott, hogy megtöltsem. A variációknak csak a képzelet szab határt. Remélem, hogy ezzel nem sértettem meg nagyon a kenyér eredeti mivoltát, mi szerint egy jó kis szabdzsi kísérője legyen.

A Bathura receptje 12 darabhoz:

15 dkg fehérliszt
15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
2 kk. só
1 ek. olaj
1 kk. friss élesztő
1 dl joghurt
1 kk. cukor
langyos víz

Egy tálban összekeverem a liszteket, sót és összemorzsolom a friss élesztővel. Hozzáadom a cukrot, olajat, joghurtot és egy kevés langyos vízzel összedagasztom. 4-5 percig gyúrom, hogy sima és rugalmas legyen a tészta. Egy tállal leborítva 1 órán keresztül meleg helyen hagyom kelni. Utána újra átgyúrom a tésztát, majd 12 db nagyobb diónyi gombócokat formázok, kb. fél cm vastagra nyújtom és forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütöm.
A kisült kenyérkéket éles késsel felhasítottam, megkentem humusszal, megpakoltam ruccolával és egyéb zöldsalátával, belefektettem a sült padlizsán és paprika szeleteket, paradicsomkarikákat és tálaltam.

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum