Fűszeres burgonya sült fokhagymával

október 21 , 2009 by: Felholany Egyéb

Az erőteljesen fűszeres, csípős ételek kedvelőinek ajánlom ezt a sült krumplit! Nagyon „forróra” sikerült, mondhatnám úgy is, hogy határozottan erős lett…. 🙂 Light-os variációban nem tudom elképzelni mert a hozzávalók adják magukat, illetve az erőteljes íz élményt…
Nagyon szeretem a sült krumplit, az olajban való sütést viszont annál kevésbé, ezért a sütőben sült, nagyon kevés olajjal meglocsolva, sütés közben nem megforgatva! Sok-sok fokhagymagerezdet szórtam mellé (héjastul), így fogyasztáskor a krémes fokhagymát a burgonyára nyomva mennyei az élmény… 🙂 Önmagában is megállja a helyét, de köretként is jól működik.
  • Hozzávalók:
8 szem nagy burgonya
1 evőkanál kristályos (nagyszemű) tengeri só
2 teáskanál pirospaprika
1 teáskanál Cayenne-bors
1/2 teáskanál őrölt rómaikömény
kb. 3 evőkanál olaj
1 egész fej fokhagyma
  1. A burgonyát vastag cikkekre vágva egy tepsibe rakom, megszórom a nagyszemű sóval, fokhagymagerezdekkel és meglocsolom az olajjal.
  2. Előmelegített 200 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt ropogósra sütöm.
  3. Összekeverem a pirospaprikát, Cayenne-borsot, rómaiköményt.
  4. A kész sült burgonyát tálba szedem, megszórom a fűszerekkel, jól összekeverem és a fokhagymagerezdekkel együtt tálalom.

9 Hozzászólás

  • Voltál már a Nagycsarnokban,a kínai boltban a pincében?
    Van egy fűszersójuk, füstös sültkrumpli…
    Csípős, fűszeres és tényleg füstös!Iszonyat finom!:))
    Imádom az ilyen krumplit!

  • Hááát még a Nagycsarnokban sem, pedig elindultam néhányszor…:) De ez a füstös fűszersó irtó jól hangzik, úgyhogy megadtad a "lendületet"! 🙂

  • Nagyon guszta!

  • Imádom az ilyesfajta ételeket! Krumpli, fokhagyma, fűszer van, lehet, hogy ez a holnapi ebéd?:)
    Köszi!

  • Milyen krumplisütős hangulat terjeng a blogokon,most néztem a Lúdanyóét, tegnap a Piszkéét, és itt egy újabb kihagyhatatlan variáció!

  • Érdeklődöm, mint "vidéki kislány", melyik ez a Nagycsarnok? Kérek szépen egy címet:)

  • Hajni a Nagyvásárcsarnok a IX. kerületben a Vámház körúton van a Szabadság híd pesti oldalán!

    A kínai a pincében van, ha keresed, és azt mondod, hogy a kínai boltot keresed, mindenki tudja, hogy hol van, és bőven legyen időd, mert a fűszerfal kb 4 méter hosszú, és két méter magas…:)

  • Köszönöm a segítséget. Sajnos:( most nem én fogok odamenni, de egyszer időt szánok rá.

  • Napmátka,
    nincs mit, egészségedre! 🙂

    Vesta,
    szerintem a hideg (is) okozhatta ezt a nagy fűszeres burgonya "áradatot", nálam egy kis megfázás is hozzájátszott, de sikeresen kiirtottam… 🙂

    Szepyke,
    köszönöm a választ Hajninak, nem voltam netközelben… 🙂

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum