A munkahelyi ebédemet harmadik hónapja bojkottálom, így esténként rendszeressé vált, hogy összedobok valami gyorsat. Ez vagy a főzelék, vagy a tészta kategóriában ki is merül.
Ezt a tésztát egy bébirépa-borsó keverék ihlette.
- Hozzávalók: (2 személyre)
4-5 marék fusilli tészta
1 doboz Bonduelle bébirépa – borsó
1 ek. vaj
olívaolaj
só, bors
1 gerezd fokhagyma
1 tk. oregano
1 marék petrezselyem
reszel parmezán sajt
- A tésztát sós vízben fogkeményre főzöm.
- Forró serpenyőben a vajon átforrósítom a lecsöpögtetett zöldségeket, hozzáreszelem a fokhagymát, sózom, borsozom. A tűzről levéve megszórom az oreganóval és petrezselyemmel.
- Összekeverem a leszűrt tésztával, szükség szerint adok hozzá olívaolajat, és frissen reszelt parmezánnal tálalom.
Az ilyen könnyű és finom a kedvenceim közé tartozik!
Ahogy ismerem magam cukkinit is dobnék hozzá 🙂
További szép napot!
by Gabcsi szeptember 9, 2009 at 12 : 47Ez is az az étel, ahol csak a fantázia szabhat határt… 🙂
Bármi kerülhet bele, én most a zsenge bébirépára lendültem.
Szép napot Neked is!
by Felhőlány szeptember 9, 2009 at 09 : 47