Fokhagymás padlizsántorony pirítóson

január 09 , 2010 by: Felholany Egyéb

A padlizsán Indiából származó zöldség. Törökparadicsom vagy kékparadicsom néven is ismert, C és A vitamint tartalmaz, valamint ásványi sókban is gazdag.
Készíthető töltve, rántva, rakott ételekhez, krémnek, levesbe főzve, salátaként, főételként, előételként, stb…
Nagyon szeretem paradicsommal, sok-sok fokhagymával, mozzarellával, bazsalikommal. Ebben a formában köretként is szoktam tálalni (persze akkor pirítós nélkül), magasabb toronyként rétegezve.
A mozzarella miatt kizárólag frissen tálalva jó, mert ha a sajt kihűl, gumiszerű állaga lesz.
Most gyors vacsoraként remekelt.
  • Hozzávalók:
1 közepes padlizsán
1 gerezd fokhagyma
4 db közepes paradicsom
1 cs. mozzarella
bors
bazsalikom
olívaolaj
  1. Ujjnyi szeletekre vágom a paradicsomokat, mozzarellát és a padlizsánt, mely utóbbit bőven sózok és állni hagyom.
  2. Serpenyőben olívaolajat melegítek, rádobom a fokhagymaszeleteket és a szárazra törölt padlizsán karikákat. Mindkét oldalát pirosra sütöm.
  3. Előmelegítem a sütőt (175 fok), olívaolajjal meglocsolt sütőformába tornyozom a megsült padlizsánt paradicsommal és a sajttal. Sózom, borsozom, megszórom bazsalikommal és addig sütöm amíg a sajt megolvad.
  4. Pirítóson tálalom.

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum