Fetás-magos palacsinta zöldfűszeres joghurttal

szeptember 12 , 2010 by: Felholany Egyéb kategória

Kihasználva, hogy reggel hétágra sütött a nap, egy hirtelen elhatározással túrát terveztünk a Pilisbe. Valami laktató reggelire volt szükség, hogy kibírjuk estig. Ilyenkor általában egy kiadós palacsinta a megoldás, ám mivel ma az édes verzió szóba sem jött, alaposan átalakítottam Flat Cat egyik palacsintareceptjét, és beleraktam a Lilla ötlete alapján készített (sokadik adag) pácolt feta maradékát.
A túra nagyon jó volt, csodás időben, térdig sárosan, közel egy kilónyi illatos sárga rókagombával gazdagabban tértem haza. 🙂 Hamarosan gombás receptek jönnek!
Majd mielőtt elfelejteném hogyan is készítettem a palacsintát, gyorsan beírom ide, mert ezt meg kell ismételni… 🙂
  • Hozzávalók: (2 személyre)
6 dkg liszt
4 dkg burgonyapehely
1 dl tej
1 dl tejszín
2 egész tojás
2 dkg vaj
4 evőkanál pácolt feta
3 evőkanál pirított napraforgómag
bors
A zöldfűszeres joghurthoz:

sűrű joghurt (én házilag kicsöpögtetett joghurtot használtam)
zöldfűszerek (most petrezselyem és bazsalikom apróra vágva)
bors
  1. A tojások sárgáját a tejjel, tejszínnel, olvasztott vajjal, liszttel és burgonyapehellyel kikeverem. Hozzáadom a fetát, napraforgómagot, ízlés szerint sózom és borsozom.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verem és óvatosan beleforgatom a masszába.
  3. Felforrósított serpenyőbe evőkanálnyi masszát kanalazok és mindkét oldalát pirosra sütöm.
  4. Krémes-zöldfűszeres joghurttal rétegezve tálalom.
Pácolt feta
  • Hozzávalók:
20 dkg feta
olaj (olíva és napraforgó 1:1 arányban)
1-1 kiskanálnyi szárított zöldfűszer: bazsalikom, oregano, rozmaring, kakukkfű
színes bors mozsárban megtörve
chili paprika apróra vágva
1 nagy gerezd fokhagyma vékonyan felszeletelve
néhány szem zöld és fekete olívabogyó
A fetát felkockázom és egy jól záródó üvegbe töltöm. Rászórom a fűszereket, felöntöm olajjal, óvatosan összeforgatom, hogy a fűszer mindenhol átjárja. 2-3 nap után használható, de minél tovább pácolódik annál aromásabb lesz. A fűszeres olaj tökéletes zöldsalátákhoz.

6 Hozzászólás

  • Csodás ez a pácolt feta!

  • Én már megint éhes lettem…lehet nem kellene este recepteket nézegetnem 🙂 … Nagyon guszta!

  • Nem vagyok irígy, de a rókagombát kár volt említeni :))))

    A palacsintára már nem is mondok semmit:)

  • Nagyon tetszik a palacsintád! A rókagomba miatt én is irigykedek 🙂

  • Gyönyörű

  • Ildy,
    ha még nem próbáltad, akkor nagyon ajánlom! 🙂

    Mézigörl,
    akár egy késői vacsora is lehet belőle… ;o) Köszi!

    Trendo,
    a palacsinta már a múlté, de rókagombát még talán tudsz szedni! :))

    Lúdanyó,
    köszönöm szépen! 🙂
    Ha érdekel, szívesen adok koordinátákat a lelőhelyéhez! Állítólag hamarosan újabb eső jön…

    Bianka,
    köszönöm szépen! 🙂

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top