Köszönetként készült ez az extra csokis (3x csokis muffin) még a múlt hét vasárnap. Olyan Valakinek, aki nem szereti a gyümölcsös sütiket, a csokisat viszont annál inkább! 🙂
Jól bevált recept, évek óta sütöm, hol dióval, hol meggyel, hol marcipánnal megbolondítva. A háromszoros jelzőt most a kakaópor, az étcsoki és a fehércsoki miatt érdemelte ki.
Mivel nem voltam benne biztos, hogy a fahéjat szereti a „célszemély”,kihagytam belőle, de egyébként nálam ő is főszereplő… 🙂
- Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 cs. sütőpor
3 tk. cukrozatlan kakaópor
10 dkg étcsoki
10 dkg fehércsoki
12 dkg vaj
25 dkg cukor
1/2 rúd vanília (vagy 1 cs. vaníliás cukor)
2 tojás
kb. 1 dl tej
só
csokoládéval bevont gabonagolyó (KeserÉdes csokiboltból)
- A sütőt előmelegítem 175 fokra.
- A puha vajat a cukorral habosra keverem. Hozzáadom a vaníliát és a tojásokat.
- A lisztet összekeverem a sütőporral, csipet sóval és hozzászitálom a kakaóport. A csokoládét apróra vágom (3 kocka fehércsoki kivételével) majd a liszthez adom.
Összekeverem a két részt, és annyi tejet öntök hozzá, hogy formálható masszát kapjak. - A muffinsütőbe papírkapszlikat teszek, 2/3-ig feltöltöm a tésztával és előmelegített sütőben tűpróbáig (kb. 25-30 perc) sütöm.
- A maradék fehércsokit zacskóban felolvasztom, apró lyukat vágok rá, és a csokit a muffinok tetejére nyomom.
Csokival bevont gabonagolyóval díszítettem.
Engem meggyőzött, nagyon guszta!!!
by trinity november 11, 2009 at 09 : 59Olyan valakinek, amilyen én is vagyok…:))))
by szepyke november 11, 2009 at 10 : 02Köszönöm Trinity! VALAKI szerint finom is lett… :))
by Felhőlány november 11, 2009 at 01 : 49Szepyke,
by Felhőlány november 11, 2009 at 01 : 50Neked már élesítem a csoki-marcipán-kókusz hármast… 🙂
Ez is, az olivás változatod is nagyon tetszik!
by napmátka november 11, 2009 at 07 : 17Nah, az aztán… Jááááááááááj!:)))))))
by szepyke november 11, 2009 at 08 : 59