Extra csokis muffin

november 06 , 2009 by: Felholany Egyéb kategória

Köszönetként készült ez az extra csokis (3x csokis muffin) még a múlt hét vasárnap. Olyan Valakinek, aki nem szereti a gyümölcsös sütiket, a csokisat viszont annál inkább! 🙂
Jól bevált recept, évek óta sütöm, hol dióval, hol meggyel, hol marcipánnal megbolondítva. A háromszoros jelzőt most a kakaópor, az étcsoki és a fehércsoki miatt érdemelte ki.
Mivel nem voltam benne biztos, hogy a fahéjat szereti a “célszemély”,kihagytam belőle, de egyébként nálam ő is főszereplő… 🙂

  • Hozzávalók:
30 dkg liszt
1 cs. sütőpor
3 tk. cukrozatlan kakaópor
10 dkg étcsoki
10 dkg fehércsoki
12 dkg vaj
25 dkg cukor
1/2 rúd vanília (vagy 1 cs. vaníliás cukor)
2 tojás
kb. 1 dl tej
csokoládéval bevont gabonagolyó (KeserÉdes csokiboltból)
  1. A sütőt előmelegítem 175 fokra.
  2. A puha vajat a cukorral habosra keverem. Hozzáadom a vaníliát és a tojásokat.
  3. A lisztet összekeverem a sütőporral, csipet sóval és hozzászitálom a kakaóport. A csokoládét apróra vágom (3 kocka fehércsoki kivételével) majd a liszthez adom.
    Összekeverem a két részt, és annyi tejet öntök hozzá, hogy formálható masszát kapjak.
  4. A muffinsütőbe papírkapszlikat teszek, 2/3-ig feltöltöm a tésztával és előmelegített sütőben tűpróbáig (kb. 25-30 perc) sütöm.
  5. A maradék fehércsokit zacskóban felolvasztom, apró lyukat vágok rá, és a csokit a muffinok tetejére nyomom.
Csokival bevont gabonagolyóval díszítettem.

6 Hozzászólás

  • Engem meggyőzött, nagyon guszta!!!

  • Olyan valakinek, amilyen én is vagyok…:))))

  • Köszönöm Trinity! VALAKI szerint finom is lett… :))

  • Szepyke,
    Neked már élesítem a csoki-marcipán-kókusz hármast… 🙂

  • Ez is, az olivás változatod is nagyon tetszik!

  • Nah, az aztán… Jááááááááááj!:)))))))

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top