Erzsi for President! Erzsébet Fenevadova (puszi!) már annyiszor elnyávogta, hogy tonhal nélkül nem élet az élet! 😉 meg hogy mennyire egészséges és hogy a cicabendőbe semmi más nem való, hogy akinek ez még nem égett be a tudatába, az szégyellje magát! De a tonhal ugye nem csak a cicagyomornak tesz jót, ezért szolgálók is előszeretettel fogyasztják. Naná, hogy én már megint kivétel vagyok, mert nem vagyok sem cica, sem szolgáló, ezért aztán osztozkodnom sem kell, de nincs szükségem többre, mint egy cicagyomornak. Egy karcsú cicagyomornak. Mint amilyen Erzsébeté is. 🙂 Ez persze nem azt jelenti, hogy ne tudnék befogadni egy raklapnyit belőle!
Persze Erzsi már önmagában főfogásként is fogyaszthatja, hiszen első könyve a sikerlisták élén (meg a könyvespolcomon), második könyve pedig készülőben, így Neki már kijár, hogy dupla adagban egye akár reggelire, akár ebédre vagy vacsorára is; nekem pedig -egyelőre- marad egy jó kis tészta „megízesítésére”. 😉
Hozzávalók: (2 személyre)
- 25 dkg mini farfalle tészta
- kis darab póréhagyma felkarikázva
- olívaolaj
- só, borsikafű (bors)
- tonhal konzerv olívában
- 0,5 dl tejszín
- kis csokor friss petrezselyem
- koktélparadicsom felezve
A tésztát al dente főzöm. Pici olívaolajon és a tonhal olaján megfonnyasztom a karikára vágott póréhagymát, a koktélparadicsom felét valamint a tejszínt és 1-2 percig hagyom sisteregni. Hozzáadom a tésztát, sózom, borsozom és belekeverem a villával szétnyomkodott tonhalat. Jó sok tépett petrezselyemmel összeforgatva, koktélparadicsommal díszítve tálalom.
0 Hozzászólás