esti gyors: tonhalas tészta

augusztus 09 , 2017 by: Felholany Egyéb

Erzsi for President! Erzsébet Fenevadova (puszi!) már annyiszor elnyávogta, hogy tonhal nélkül nem élet az élet! 😉 meg hogy mennyire egészséges és hogy a cicabendőbe semmi más nem való, hogy akinek ez még nem égett be a tudatába, az szégyellje magát! De a tonhal ugye nem csak a cicagyomornak tesz jót, ezért szolgálók is előszeretettel fogyasztják. Naná, hogy én már megint kivétel vagyok, mert nem vagyok sem cica, sem szolgáló, ezért aztán osztozkodnom sem kell,  de nincs szükségem többre, mint egy cicagyomornak. Egy karcsú cicagyomornak. Mint amilyen Erzsébeté is. 🙂 Ez persze nem azt jelenti, hogy ne tudnék befogadni egy raklapnyit belőle!

Persze Erzsi már önmagában főfogásként is fogyaszthatja, hiszen első könyve a sikerlisták élén (meg a könyvespolcomon), második könyve pedig készülőben, így Neki már kijár, hogy dupla adagban egye akár reggelire, akár ebédre vagy vacsorára is; nekem pedig -egyelőre- marad egy jó kis tészta „megízesítésére”. 😉

Hozzávalók: (2 személyre)

  • 25 dkg mini farfalle tészta
  • kis darab póréhagyma felkarikázva
  • olívaolaj
  • só, borsikafű (bors)
  • tonhal konzerv olívában
  • 0,5 dl tejszín
  • kis csokor friss petrezselyem
  • koktélparadicsom felezve

A tésztát al dente főzöm. Pici olívaolajon és a tonhal olaján megfonnyasztom a karikára vágott póréhagymát, a koktélparadicsom felét valamint a tejszínt és 1-2 percig hagyom sisteregni. Hozzáadom a tésztát, sózom, borsozom és belekeverem a villával szétnyomkodott tonhalat. Jó sok tépett petrezselyemmel összeforgatva, koktélparadicsommal díszítve tálalom.

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum