Noha nem vagyok éppen egy nagy húsevő, ilyen hűvös-esős napon mégis jól esik feldobni vele egy egyszerű spárgás tésztát. A hentesem kitűnő nagyon vékony bélbe töltött kolbászkákat készít 3 ízben: hagyományos, bajor és mexikói. Csak kinyomom a húst a bélből, pici golyókat formázok és forró serpenyőben aranypirosra sütöm. Egy ilyen kész hozzávalóval 12 perc alatt elkészül a vacsi.
Hozzávalók:
száraztészta (személyenként 9 dkg)
néhány szál zöldspárga
1 kis doboz zöldfűszeres sajtkrém
1 dl tejszín
darált hús ízlés szerint fűszerezve
medvehagymás só, bors
Miközben kifőzöm a tésztát, megpárolom a spárgákat és pirosra sütöm a húsgolyókat.
A krémsajtot a tejszínnel összeolvasztom, fűszerezem és összekeverem a leszűrt tésztával. A spárgacsúcsokat félreteszem a díszítéshez, a spárga friss középső részét apróra vágva szintén hozzákeverem a tésztához, tálalom és flegmán megszórom a spárgacsúcsokkal, húsgolyókkal, még egy kis sajttal vagy ezzel-azzal… Nem is volt 12 perc… 🙂
Imádom az ilyen negyedórás recepteket- Jamie Olivertől és Felhőlánytól is! :)))
by bodzazsuzsa május 5, 2014 at 06 : 03nekem meg ez a kedvenc spárga-kombóm. a húsgombóc-spárga-tészta (tejszín nálam de az részletkérdés)
by Lilla május 5, 2014 at 03 : 48🙂