Esti gyors – Mentás-, és paprikás fehérbab krém

július 26 , 2015 by: Felholany Egyéb kategória

Néhány hónapja, kicsit gyengélkedősebb időszakomban találtam egy könyvet: Dale Pinnock – Gyógyító konyha című művét. Megvettem, hazavittem, átlapoztam, feltettem a polcra….és ott is felejtettem. Jó ha talán egy receptet elkészítettem belőle. 🙂 Pedig jó könyv! Most, hogy igazán remekül érzem magam, hirtelen nagyon sok jó receptet találtam benne. Lehet, hogy már azzal is gyógyított, hogy állt a könyvespolcon?! 🙂
Itt-ott kicsit változott a recept, amennyivel kevesebb és másabb volt itthon, annyival kevesebből készült. Vasárnap okán már nem tudok leszaladni a boltba, hogy gyorsan beszerezzek ezt-azt….ami végül is nem tragédia, hiszen így is nagyon finom alapízek lettek és ami a legfontosabb, a két kence 10 perc alatt elkészült! 🙂 Nem csak pitával vagy pirított kenyérszeletekkel finom, de hasábokra vágott zöldségekkel is remek kencék.

Lóbabos-mentás-fetasajtos babkrém (2 adag):
30 dkg lóbabkonzerv (vagy más fehérbab)
3 evőkanál extra szűz olívaolaj
kis csokor friss menta
7,5 dkg fetasajt
só, bors
A babot, mentát és az olajat botmixerrel pürésítem. Sózom, borsozom és óvatosan belekeverem az apróra morzsolt feta darabokat (ha van otthon…)
Paprikás fehérbabkrém (2-4 adag):
40 dkg cannellini babkonzerv
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 közepes kápia vagy kaliforniai paprika kockára vágva
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
só, bors
1 evőkanálnyi bab kivételével minden hozzávalót pürésítek, ízlés szerint sózom, borsozom és belekeverem a maradék babszemeket is.

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top