Bármennyire is szeretek főzni, időnként nekem sincs kedvem túlbonyolítani a dolgokat. Hét közben esténként nem állok neki husit szuvidálni és bonyolultabb recepteket elkészíteni sem. (Bár tehetném!)
Ilyenkor megelégszem valami olyannal ami csak pár perces előkészítést igényel és amíg „befejezi” önmagát, marad idő egy kis porszívózásra, vagy egy pár oldal elolvasására az éppen soros könyvből. Nekem most a könyvolvasásba sikerült belemerülnöm olyan alaposan, hogy néhány perccel tovább sültek a rétestekercsek, de az élvezeti értékéből ez mit sem vont le.
A sonka chips elkészítésekor érdemes többet sütni mint amit elsőre gondolunk, vagy erősnek maradni és nem megkóstolni, különben a tálaláshoz nem marad elegendő… 🙂
Hozzávalók: (16 db-hoz)
2 cukkini
4 db réteslap
1,5-2 csomag prosciutto sonka
olvasztott vaj
olívaolaj
só, bors
magok (szezám, len, chia)
1 tojás a kenéshez
A sonkaszeleteket 3-4 szelet kivételével grillsütőben (vagy sütőben grill fokozaton) ropogósra sütöm.
A sütőt 175 fokra melegítem.
A cukkiniket 8-8 cikkre vágom.
1-1 réteslapot megkenek olvasztott vajjal, majd mindkettőre ráfektetem a maradék 1-1 lapot és 8-8 részre vágom őket. (így találkozik a 16 cikk cukkini és a 16 téglalap alakú réteslap)
Minden réteslapra teszek 1-1 cikk cukkinit, meglocsolom olívaolajjal, sózom, borsozom, ráfektetek egy kis darab sonkát és feltekerem.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatom, megkenem a felvert tojással, megszórom magokkal (vagy reszelt sajttal) és meghintem durva szemű sóval.
Előmelegített sütőben aranybarnára, ropogósra sütöm.
Egy-egy szelet ropogós chipsszel tálalom.
0 Hozzászólás