Ha van otthon ajvár. Ha nincs, helyettesíthető krémsajttal is, de hamarosan hozok majd saját készítésű receptet, ugyanis kimerítettem a tavalyi készletet.
Szeretem ezt az üvegbe zárt nyár ízét, ami sült kápia paprikából, sült padlizsánból és fűszerekből áll. Sok gyors étel elkészítéséhez jöhet jól, szoktam kenni szendvicsbe, remek tésztákhoz sok sajttal, raguk- húsok ízesítésére, vagy ehhez leveles tésztából készült csigához. Mint minden leveles tésztás étel, ez is frissen az igazi.
Hozzávalók:
- egy csomag leveles tészta
- 8 szelet prosciutto- vagy serrano sonka
- 10 dkg trappista sajt
- sókristály
- ízlés szerint szezám- vagy lenmag
A sütőt előmelegítem 200 fokra. Lereszelem a sajtot. Ha a sütő már legalább 100 fokos, csak akkor veszem ki a leveles tésztát a hűtőből. Kitekerem, megkenem ajvárral, ráfektetem a sonka szeleteket, megszórom a sajt felével, összetekerem, kb. másfél ujjnyira szeletelem és sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. A tetejét megszórom a maradék reszelt sajttal, sópehellyel, ízlés szerint magokkal és pirosra sütöm.
0 Hozzászólás