Érkezési oldal – Budapest / Medvehagyma nagykanállal

április 21 , 2015 by: Felholany Egyéb

Bármerre is járjak a világban, legszívesebben mindig a saját konyhámban sütök és főzök.
4,5 hónap után újra itthon és új hobbimnak köszönhetően nem csak néhány pár (jó néhány pár….) cipővel, hanem fűszerekkel is gazdagon megpakolva érkeztem haza. Nőből vagyok, vásárolni is szeretek, talán ott térek el az átlagtól, hogy egy nagyobb élelmiszerbolt, fűszeres, húsbolt, zöldséges sokkal inkább lázba hoz mint egy ruházati bolt… 🙂
Ezen vásárlási szenvedélyemet eddig még mindenki jó szemmel nézte és véleményezte, nem is tudnék rajta változtatni.
Tudtam, hogy idén erőteljesen a medvehagyma szezon végére fogok hazaérni, ezért megfelelő mennyiségű fűszer megmentéséről gondoskodtam, dideregve várták érkezésemet. Szerencsére friss is jutott még, napokig csak e körül forgott minden étkezésem.
Levest korábban is készítettem belőle, de a főzés során mind a színéből mind az aromájából sokat veszített ezért most gyakorlatilag nyers formájában sok friss petrezselyemmel párosítva került a levesbe.

Medvehagymás-petrezselymes krémleves

Hozzávalók:

2 nagyobb szem burgonya
1 liter zöldségleves vagy húsleves alaplé
2,5 dl főzőtejszín
2 nagy maréknyi friss petrezselyem
20-25 levél medvehagyma
0,5 dl extra szűz olívaolaj
gyógynövényes fűszersó (só, medvehagyma, oregánó, bazsalikom, szárított virágszirmok, fokhagyma, reszelt citromhéj, zöldbors)
bors

Az apró kockára vágott burgonyát puhára főzöm az alaplében végül hozzáadom a tejszínt is, újraforralom.
Az összetépkedett medvehagymát és petrezselymet az olajjal botmixerrel felaprítom és 1 merőkanálnyi leves alaplével krémesre, habosra turmixolom.
Hozzáadom a leveshez és újra mixelem a burgonyával együtt de már nem főzöm tovább.
Ízlés szerint fűszerezem.

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum