Bármerre is járjak a világban, legszívesebben mindig a saját konyhámban sütök és főzök.
4,5 hónap után újra itthon és új hobbimnak köszönhetően nem csak néhány pár (jó néhány pár….) cipővel, hanem fűszerekkel is gazdagon megpakolva érkeztem haza. Nőből vagyok, vásárolni is szeretek, talán ott térek el az átlagtól, hogy egy nagyobb élelmiszerbolt, fűszeres, húsbolt, zöldséges sokkal inkább lázba hoz mint egy ruházati bolt… 🙂
Ezen vásárlási szenvedélyemet eddig még mindenki jó szemmel nézte és véleményezte, nem is tudnék rajta változtatni.
Tudtam, hogy idén erőteljesen a medvehagyma szezon végére fogok hazaérni, ezért megfelelő mennyiségű fűszer megmentéséről gondoskodtam, dideregve várták érkezésemet. Szerencsére friss is jutott még, napokig csak e körül forgott minden étkezésem.
Levest korábban is készítettem belőle, de a főzés során mind a színéből mind az aromájából sokat veszített ezért most gyakorlatilag nyers formájában sok friss petrezselyemmel párosítva került a levesbe.
Medvehagymás-petrezselymes krémleves
Hozzávalók:
2 nagyobb szem burgonya
1 liter zöldségleves vagy húsleves alaplé
2,5 dl főzőtejszín
2 nagy maréknyi friss petrezselyem
20-25 levél medvehagyma
0,5 dl extra szűz olívaolaj
gyógynövényes fűszersó (só, medvehagyma, oregánó, bazsalikom, szárított virágszirmok, fokhagyma, reszelt citromhéj, zöldbors)
bors
Az apró kockára vágott burgonyát puhára főzöm az alaplében végül hozzáadom a tejszínt is, újraforralom.
Az összetépkedett medvehagymát és petrezselymet az olajjal botmixerrel felaprítom és 1 merőkanálnyi leves alaplével krémesre, habosra turmixolom.
Hozzáadom a leveshez és újra mixelem a burgonyával együtt de már nem főzöm tovább.
Ízlés szerint fűszerezem.
0 Hozzászólás