Epres-mákos túrógombóc – VKF! XXIX / 2.

október 31 , 2009 by: Felholany Egyéb


Max VKF! kiírására készült a Kulibiáka receptem után ez a desszert. A tökéletes túrógombóc Mamám receptje alapján, a hagyományostól eltérően eperrel, mákkal, eperlekvárral.
Az eperszemek a májusi „Szedd magad” akció után figyelnek a fagyasztóban, lassan feldolgozásra várva, mert nem nagyon hagytak helyet másoknak. A mák! Na a mákot nagyon szeretem! 🙂 Ez a gombóc néhány héttel ezelőtt készült, de nagyon ráértem akkor…! Megfeleztem a túrógombóc alapot, és az egyik feléhez darált mákot kevertem. A fagyos epreket vontam be hol a sima-, hol a mákos alappal és ezt váltogattam kívül-belül, vagy önmagában…
(Azért friss eperrel jobb lesz, kevésbé esik össze főzés után.)

  • Hozzávalók:

25 dkg túró
1 egész tojás
csipet só
1 ek. púpozott bózadara
1 ek. púpozott liszt
1 + 1 evőkanál darált mák
eper
eperszósz / eperlekvár

  1. A túrót villával összetöröm. Hozzáadom a tojást, sót, búzadarát és lisztet. 1/2 órára a hűtőbe teszem.
  2. Kétfelé osztom, az egyik feléhez hozzákeverek 1 evőkanál darált mákot.
  3. Az eperszemekett bevonom a mákos túróval, majd a sima túróval (vagy fordítva), esetleg önmagában csak az egyikkel, majd forró vízbe dobva kb. 10 percig főzöm.
  4. Darált mákkal és eperszósszal vagy eperlekvárral tálalom.

9 Hozzászólás

  • Ez nagyon nekem tetszö! 🙂 Kivárom a friss epret és meg fogom csinálni. Receptet mentettem; remélem nem haragszol meg érte 🙂

  • Ancsika,
    Örülök, hogy tetszett! Mutatós is, meg finom is 🙂 Természetesen nem haragszom, sőt! :))

  • Nalam is turogomboc a recept a vkfre 🙂 de imadom minden formaban, a turosmakos meg abszolut favorit nalam tuti kiprobalom hamarosan a tiedet is..nyami

  • Delish,
    ebben a felállásban először készítettem, de abszolút kedvenc lett! A mákot minden formájában imádom! Várom a tiéd is! 🙂

  • Szépek és csábítóak a gombócaid! 🙂

    Köszönöm, hogy olvasóm lettél. 🙂

  • Garffyka,

    köszönöm a gombócok nevében (is)! 🙂
    Én is köszönöm, hogy benézel hozzám és olvasol!
    Szép napot!

  • Ezt én hogy nem láttam eddig????
    Az epret nem szeretem, de a mááááákot….:)))

  • Szepyke!
    Pedig itt volt…. 🙂 Az eper helyettesíthető bármely kedvenc gyümölccsel! Vagy mondjuk marcipánnal?! :))

  • Háh… Marcipán!:)
    Az igen. Most megyek, eszem egy kis csokit!:)

Hozzászólás a(z) Garffyka bejegyzéshez Válasz megszakítása

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum