Márciusi programajánló – szigorúan gasztronómiai vonalon! Street food, mangalica, újbor, sajt és csokoládé.

március 01 , 2022 by: Felholany

Kemény 2 év áll mögöttünk, nagyon korlátozottan tudtunk lubickolni a fesztiválos élményekben, mind zeneileg, mind gasztronómiailag. Én bizakodó vagyok, így folytatom a hétvégi programajánló sorozatomat. Kora tavasz lévén még nincs dömping, de az ajánlóm áprilistól ismét heti rendszerességgel jelentkezik és jelzem az aktuális hétvégi izgalmas programokat országszerte!

Március első szombatján (március 5.) 11-20 óra között a kulináris finomságoké lesz a nap, a XVIII. Magyarországi Újbor- és Sajt Fesztiválnak ad helyszínt a Lurdy ház, ahol Magyarország legjobb újborait és kézműves sajtjait kóstolhatják meg az ínyencek!

Március második hetét rögtön egy 4 napos hétvégével zárjuk, ami okot ad(hat) kisebb-nagyobb utazásokra. Ha kicsiben gondolkozunk, akkor érdemes Tatára látogatni, ahol március 12-13-án Csokoládé és Édesség Fesztivál lesz! Görögország rajongók ki ne hagyják! A tombola főnyereménye egy görögországi álomút! 🙂

Csokoládé és Édesség Fesztivál Tata 2022

Azoknak, akik szeretik a finom ételeket és végig tudnak enni egy 3 fogásos vacsorát (én sajnos nem…), a XXI. Budapesti Étterem Hét programját ajánlom! Március 17-27. között számos TOP étterem kínál különleges, 3 fogásos menüsorokat kedvező áron. Asztalfoglalás szükséges, ezen az oldalon megtehetitek.

Ha pedig a street-food és a mangalica húsból készült finomságok érdekelnek, látogass ki március 18-20. között Budapesten a Szabadság térre, ahol a legjobb mangalicatenyésztők termékeit vásárolhatod meg, illetve kóstolhatod meg a helyben készült finomságokat! (Helyben sült egész malac, frissen sült mangalica tepertő, hurka, kolbász, kézből fogyasztható egyéb street-food finomságok, stb…) Az ingyenesen látogatható rendezvény igazi értéke egyfajta fair trade mozgalom beindítása, amely eddig nem volt jellemző a hazai fesztiválok körében. A kilátogató érdeklődő közvetlenül találkozhat az ország minden pontjáról érkező tenyésztővel és őstermelővel, sok esetben attól veszi meg a terméket, aki maga állította elő, így a kereskedelmi láncok kiiktatásával mindenki jobban jár. A vásárló nem kap hamisítványt, csak a Mangalicatenyésztők Országos Egyesülete által ellenőrzött állományból kikerült végtermék lehet jelen a rendezvényen, mely szakmai felügyeletét az egyesület garantálja. A fesztivál szervezői felvállalták a hazai kistermelők (sajtkészítők, házi lekvár-szörp, méz, olaj, fűszer, stb…) támogatását, így szokássá vált minden rendezvényen, hogy kiemelt helyen termelői piacteret biztosítanak számukra. A további szórakozást élőállat kiállítás, kézműves utca és egész napos színpadi programok (gasztro bemutatók, vásári komédia, könnyűzene) teszik színesebbé. További részletek a fesztivál hivatalos facebook oldalán: https://www.facebook.com/mangalicafestival

 

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum