Hétvégi programajánló, élménybeszámoló fotókkal – MentesFeszt 2020

február 29 , 2020 by: Felholany

Idén 4. alkalommal kerül megrendezésre Magyarország nagyszabású Mentes Fesztiválja 2020. február 29. és március 1. között, ahol 2 szinten, több mint 1000 négyzetméteren minden egészségtudatos ember megtalálja a számára követett, kedvelt étrend képviselőit. Van piac, kiállítás, szakmai bemutató, előadás és főzőshow is. Részletes program a www.mentesfeszt.hu oldalon elérhető. A program kétnapos, ezért bátran ajánlom holnapra azoknak, akik ilyen-olyan okból kifolyólag, vagy tudatosan mentesen étkeznek, hogy látogassanak ki! Szinte minden résztvevőnél kóstolhatóak a termékek és a rendezvényen jelentős kedvezménnyel vásárolhatóak. Én elsősorban hisztamin intolerancia vonalról közelítettem meg az eseményt és nem csalódtam! SŐT! Rövid összefoglaló az élményeimről.

Az Adria Gold pultjánál egy kissé bizarrnak tűnő „Sárgarépa RAW” szorbettel indítottam a napot. A RAW feldolgozási módszerüknek köszönhetően a fagylalt megőrzi a béta-karotinok, vitaminok erejét, ásványi anyagok, antioxidánsok és rostok legfontosabb forrását. Glutén és laktózmentes. Nekem nagyon ízlett. 🙂

Meg nekik is… 🙂

Időközben sokan lettek, jöttek, nézelődtek, kóstoltak, kérdeztek…

Természetesen volt csomagolásmentes vásárlási lehetőség is és a www.rowcoconuthome.hu is képviseltette magát kókuszhéjból (is) készült csodaszép termékeikkel. Az ő küldetésük az, hogy csökkentsék a természetben landoló műanyagot, ezzel környezetbarát megoldásokkal kényeztetnek bennünket. Tudatosak és végtelenül kedvesek. 🙂

A standjuk pedig minden nézőpontból csodás… 🙂

A nagy bolyongásban megszomjaztam és a PonLamaiTrade Kft. jóvoltából Trópusi üdítőket kóstoltam egyenesen Thaiföldről. Egy ún. aszeptikus hidegtöltésű eljárással készítik a frissítő italokat, melyekhez sem tartósítószert, sem mesterséges ízfokozókat nem adnak, glutén-, laktóz- és szójamentesek. Ennek az eljárásnak köszönhetően a végeredmény nem jár ízveszteséggel, így megőrzi eredeti ízét.

Van egy új termékük is, melyről kérésükre nem osztok meg fotót, mert bevezetés alatt áll, de ha kilátogattok a rendezvényre, több ízben kóstolhatjátok és vásárolhattok is belőle! Én nem tudtam ellenállni, így „feltankoltam” mert annyira nagyon finom. 🙂

Volt még főzőshow is:

…és rengeteg egyéb mentes finomság. Biztos vagyok benne, hogy mindenki talál kedvére valót, mert tényleg nagyon széles körben vannak jelen a mentes finomságok gyártói. Több, mint 40 kiállító! A teljesség igénye nélkül: csokoládék, sütemények, péksütemények, mézek, gyümölcslevek, koncentrátumok, kencék, teák, kozmetikumok, stb.

Szép hétvégét kívánok mindenkinek!

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum