helló tavasz! helló március! – hétvégi programajánló

március 01 , 2019 by: Felholany

A várva várt tavasz megérkezett! Hivatalosan is és érzésben is: süt a nap, csicseregnek a madarak, színpompás tulipánokat lehet kapni és elcsomagolásra várnak a télikabátok és csizmák is. Több kedvünk van színesebben öltözködni, szabadtéri programokat szervezni, harsogóan üde zöldségekből tavaszi finomságokat varázsolni az asztalunkra, vagy éppen a piknikkosárba. Csodás dolog a tél után ébredező erdőben sétálni, kirándulni nagyokat, majd utána benevezni egy csokoládé kóstolóra. Aki nem ismerné, annak elárulom, hogy Budapesten a XVI. kerületben van egy Csokoládé Múzeum, ahol szombaton és vasárnap 17 órától Fejedelmi Csokoládé Kóstoló Túrákat szerveznek, valamint szombaton 9:30-tól gyermekekkel Páros csokoládé építő program is lesz, ahol most csokoládé képeslap tervezésében ügyeskedhetnek a gyerkőcök, illetve az otthoni gyakorláshoz kreatív építő játékot is hazavihetnek. (Jegyet érdemes elővételben vásárolni a nagy érdeklődésre való tekintettel!) Részletek a Csokoládé Múzeum honlapján olvashatóak: http://www.csokolade-muzeum.hu/

Tervezett séta lesz szombaton 14:00 órától a Várkert Bazárban, ahol megismerhetjük a hazai neoreneszánsz építészet egyik legszebb alkotásának, a Várkert Bazárnak múltját és jelenét, a Testőrpalotától a Neoreneszánsz kerten át a Déli palotákig. Az idegenvezetés során az épület olyan részei is bejárhatóak, amelyek a nagyközönség számára nem vagy csak részben látogathatóak. (Erre a rendezvényre is ajánlatos elővételben megvásárolni a jegyet.) Bővebb információt itt olvashattok: https://varkertbazar.hu/

A hétvégén kerül megrendezésre a 10. Konyhakiállítás! Aki új konyhát tervez magának, feltétlenül látogasson ki, mert ha mással nem, de ötletekkel biztosan gazdagabban tér haza. Nem csak bútorok, de kisgépek, nagygépek, illetve konyhafelszerelési termékek is csábítanak. A jubileumi 10. kiállításon olyan világszínvonalú ötletekkel, újdonságokkal és termékekkel is találkozhatunk, melyekkel előtte még soha. Nekem például a beépített húsérlelő hűtőszekrény, vagy az olaj nélküli forró levegővel való sütés ötlete nagyon tetszik! A nagyszínpadon neves sztárséfek és gasztrobloggerek bemutatói szórakoztatják a közönséget, így ha valaki csak némi kulináris élményre és kóstolgatásra vágyna, annak is ajánlom a rendezvényt, mely március 1-3 között a Budapest Arénában kerül megrendezésre. Részletek az Aréna honlapján: https://www.budapestarena.hu/program/konyhakiallitas-2019

Azoknak pedig, akik kicsit a konyhában is tevékenykednének, az alábbi finomságokat ajánlom. Receptért klikk a képekre! 🙂

Medvehagyma mánia. Pesto. Penne. Parmezán.

Fahéjas-fűszeres hússal töltött gomba

Pisztráng mogyorós-bazsalikom pesto-val

Cukkinis-sárgarépás tócsni gluténmentesen

Panna cotta tonkababbal (vagy vaníliával)

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum