helló március! szép hétvégét mindenkinek!

március 02 , 2018 by: Felholany

Ti mit csináltok az első márciusi hétvégén? Nekem elég sok pótolnivalóm van írás terén is, tervezek néhány új blogposztot. Meg persze jó lenne végre a friss levegőn is lenni, ha kicsit alábbhagyna ez a sarkvidéki hideg, mert bevallom nem vagyunk barátok… Amíg a Dolomitokban éltem más volt a helyzet, meg Ausztriában is, ott tudtam élvezni, leszámítva amikor naponta négyszer-ötször a hó alól kellett kiásnom az autót, hogy munkába menjek. De ennek ellenére is szerettem. 🙂 Ha Ti mégis a szoba és a kávé melegét élveznétek a hétvégén, ajánlok néhány olvasnivalót hozzá:

Mit tehetünk azért, hogy eredményesebbek legyenek a napjaink, hogy hatékonyabbak legyünk? Dr. Németh Mariann életmód-navigátor segít nekünk ebben. 

Bár még kicsit arrébb van a strandszezon, de érdemes már most gondolni arra, hogyan szabaduljunk meg a télen felszedett plusz kilóinktól. Mariann alábbi Diéta-kritika I. és Diéta-kritika II. című írásait ajánlom szívből mindenkinek, aki kipróbált már néhány verziót, de valahogy mégsem volt az igazi, vagy azoknak, akik nem tudják merre is induljanak el.

Ha belefér a diétába egy frissen sült kenyér, legyen az akár gluténmentes, receptet itt olvashattok hozzá. Dagasztás nélkül készül (DNK), tényleg nem igényel túl sok szakértelmet, de a végeredmény káprázatosan ropogós héjú kenyér lesz.

Egészséges édességre is van alternatívám, liszt és hozzáadott cukor nélkül készítem ezt a lélekemelő csokitortát. Imádom amikor édes sütiillattal telik meg a lakás. 🙂

Bevallom, hogy idén karácsonyra is kaptam néhány “alkalmi” bögrét, ami valahogy nem illik teljesen a kollekciómba, túl csicsás, túl nagy, stb… Kézügyesség terén nem kényeztetett a sors túlzottan, de az alábbi tavaszi kaspókat még talán én is el tudom készíteni. DIY! 🙂

Tavaszról jut eszembe, ilyenkor nálam már mindig van valamilyen tavaszi virág a nappali asztalán. Segít átvészelni a szürke és fagyos napokat, jókedvem lesz tőle. Kényeztessétek magatokat Ti is egy csokornyi tulipánnal, vagy hagyjátok, hogy kényeztetve legyetek! 😉 Halkan jegyzem meg, hogy nekem a fehér tulipán a kedvencem! 🙂

 

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top