fészek étel és hotel zánka. együk körbe a balaton-felvidéket!

április 15 , 2018 by: Felholany

3 éve indítottam útjára egy baráti programot, ami akkor még úgy hangzott, hogy: “Együk körbe a Balatont!”. Aztán menet közben “leakadtunk” a Balaton-felvidéken. 🙂 Fel nem adtuk, egyszer biztosan eljutunk a déli partra is, hiszen számtalan jobbnál-jobb éttermet, gasztrokocsmát tűztünk fel a térképünkre. 🙂 Most még északon maradunk és visszatértünk egy olyan helyre, ahol már tavaly nyáron is nagyon jót ettünk. Ez pedig a Fészek Étterem Zánkán. Akkor a hátsó teraszon, ahol élőzene is szólt a vacsora mellé, többségében helyi, de mindenképpen hazai alapanyagokból, finom ételek és balatoni borok társaságában. Jól emlékszem, hogy csirkés garganelli tésztát ettem ami olyan nagy adag volt, hogy nem bírtam el vele. A tészta al dente, a szósz ízletes, sem nem kevés, sem nem túlzásba vitt mennyiség, éppen annyi, ami krémesen tartotta a tésztámat és a csirkehús sem hiányzott belőle. Elegáns tálalás, gyors szervíz és kedves pincérek. Augusztus lévén nagy volt a forgalom, de hála a nagy hátsó terasznak, jutott nekünk is asztal. Ritka, hogy nem fotózok le egy finom ételt amit eszek, de időnként megesik, így fotóval ezt most nem tudom alátámasztani…

(Fotó: kutyabarat.hu)

A hely kutyabarát, szívesen látják a négylábú kedvenceket is! 🙂 A Fészek szlogenje:

“Ha jól akarsz lakni, akkor nálunk a helyed, a Balaton északi partján, Zánkán! Hitünk szerint a Fészek –Étel és Hotel- csak olyan szolgáltatásokat kínál, amik a valódi minőséget helyezik előtérbe – kizárólag megfizethető árakon. Nekünk igazán fontosak az apró részletek, azok fűszerezik meg azt az időt, amit vendégeink nálunk töltenek, legyen szó néhány óráról vagy akár napokról. Ezért is várjuk a gasztronómia szerelmeseit vagy szállóvendégeinket a filozófiánknak leginkább megfelelő két szóval: ízzel, lélekkel! Na meg persze konyhánk specialitásával, egy jó Zánkai Kétkezessel!”

Egyszóval itt nem csak finomságokat ehetünk, de meg is szállhatunk a Balaton partjától 30 méternyire új és modern szobákban.

Most futtában álltunk meg egy gyors és késői ebédre. A hűvös március végi időjárás ellenére már kinyitottak – szerencsénkre! Ez volt a Húsvéti étlap:

Izgalmasan hangzott a spenót főzelék tükörtojással, meg a kecskesajt is kedvemre való, ezért a meglepetés erejével egy óriási bécsit rendeltem. Nincs rá magyarázat, ha csak az nem, hogy aznap már közel 8 km túra volt a lábamban, így a farkaséhség legyőzött minden egyebet. 🙂 Az óriás bécsi (köret nélkül) pedig engem győzött le, mert szégyenszemre, de szokásomhoz híven nem bírtam vele maradéktalanul megbirkózni. 😉

Nyáron sokkal gazdagabb az étlap, adódik ez abból, hogy alapvetően ők is a szezonális ételeket részesítik előnyben. Nagy plusz pont! 🙂

Elérhetőségeiket itt találod:

8251 Zánka, Vérkuti út 2., Telefon: +36 30 321 9429, hotel@feszek.hu;  info@feszek.hu

Az étterem március 14-től november 4-ig folyamatosan nyitva van.

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top