10+1 jótanács ha turkálóba megyünk. mert megyünk.

szeptember 21 , 2017 by: Felholany

Van aki bevallja, van aki tagadja. Pedig manapság ez megint menő dolog. Vagy még mindig, nem tudom, de én szeretem. Régebben azért jártam, mert nem engedhettem meg magamnak, hogy menő butikokból öltözködjek, ma meg már inkább azért járok, mert így ritkán jön velem szembe az utcán a ruhám. 🙂 Nagyon jó kis cuccokat sikerült összeturiznom az évek folyamán és mivel nem költöttem rájuk kisebb vagyont, így miután meguntam, sokkal könnyebb szívvel meg is tudtam szabadulni tőlük, helyet csinálva a szekrényben az újonnan érkezőknek. Nem vagyok megszállott, nem járok minden hónapban, ez inkább valamilyen pillanatnyi izé, hogy van-e éppen hangulatom, türelmem egyik vállfát a másik után tologatni, bevállalva azt is, hogy 1-1,5 órányi vállfahajtogatás után esetleg üres kézzel térek haza. Mert hogy nincs mindig szerencsém. Lehet, hogy 10-13 ruha is várakozik a kosaramba arra, hogy felpróbáljam és végül mindegyik a boltban marad. De hogyan turkáljunk?

  • ne menjünk túl fáradtan turizni, mert nem lesz hozzá türelmünk!
  • ha mégis bevállaljuk, igyunk előtte egy jó espresszót!
  • elsőre csak ránézésre nézzük a méretet, pakoljuk be a cuccot a kosárba, mert lehet, hogy más levadássza mire úgy gondolnánk, hogy mégis visszamegyünk érte!
  • gondolkodás nélkül vegyünk le mindent ami színre vagy fazonra tetszik!
  • célszerű soronként haladni, toljuk a kiakasztott ruhákat jobbra, és kezdjük el egyesével balra tologatni őket gyors szemrevételezéssel és a tetsző darabok levételével! Az nem célravezető, ha csak sétálunk a sorok között és első blikkre próbáljuk kiszúrni a szimpi darabokat!
  • ha kellőképpen elfáradtunk, mehetünk próbálni! A legtöbb helyen egyszerre 10 ruhát vihetünk a próbafülkébe, de na aggódjunk ha torony magasságú a halom, mehetünk egy második kört is!
  • Legyünk szigorúak és csak olyan darabokat válasszunk, amik valóban jól állnak és tetszenek! Ne csüggedjünk, ha a nagy kupacból semmi sem az igazi, majd legközelebb!
  • Ha szerencsés napunk volt célozzuk meg a pénztárt!
  • Kezünkben a csomagunkkal keressük meg az első mosdót, alaposan mossuk le magunkról a fertőtlenítő szagot, melyet begyűjtöttünk a turizás közben és boldogan vegyük az irányt hazafelé! Egy finom illatú kézfertőtlenítő zselé is megteszi!
  • Otthon gyönyörködjünk a zsákmányban melyeknek szinte 100%-a vadiúj, vagdossuk le a címkéket és alaposan mossuk ki a ruhákat! Egy plusz extra öblítőprogramot megérdemelnek a darabok! 🙂
  • Legközelebb ismételjük meg a teljes folyamatot! 😉

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum