A tegnapi nappal végre hivatalosan is beléptünk a tavasz bűvkörébe, amit valljuk be, már mindenki nagyon várt. Az idő is jobb lett/lesz, úgyhogy nincs kifogás, irány a szabadba, kertbe, parkba, erdőbe, bárhová, csak ki a D vitaminban gazdag napsütésre! A gyümölcsfák virágzásba borultak, jönnek a méhecskék, rügyeznek a fák az erdőben, indulnak a tavaszi fesztiválok […]

A háromnapos hétvégén számtalan jobbnál jobb programon vehetünk részt. Amennyiben az időjárás engedi, március 15.-én ingyenesen látogathatjuk meg a Skanzent Szentendrén, de nem lesz olyan szeglete az országnak, ahol ne tartanának valamilyen gasztronómiai fesztivált. Lesz Toros fesztivál, Pálinka Fesztivál, de Csokoládéfesztiválból rögtön 2 is megrendezésre kerül a hétvégén. Egy program Tatán és egy Csokoládé napok Kecskeméten. […]

A várva várt tavasz megérkezett! Hivatalosan is és érzésben is: süt a nap, csicseregnek a madarak, színpompás tulipánokat lehet kapni és elcsomagolásra várnak a télikabátok és csizmák is. Több kedvünk van színesebben öltözködni, szabadtéri programokat szervezni, harsogóan üde zöldségekből tavaszi finomságokat varázsolni az asztalunkra, vagy éppen a piknikkosárba. Csodás dolog a tél után ébredező erdőben […]

Márton nap és borfesztivál? Akkor irány a Gellért! 🙂 Centenáriumi Márton napi Borfesztivál a Gellértben Novemberben ismét vár a főváros legizgalmasabb Márton napi programja Danubius Hotel Gellértben! 2018-ban a borfesztivál az ország ikonikus szállodájának százéves születésnapját ünnepli, amikor a közkedvelt és izgalmas borünnep élettel tölti meg a történelmi színfalakat és a fesztiválozók a kiváló borok […]

Ismét egy szép hosszú, 4 napos hétvége vár ránk, csodás idővel és sok-sok programlehetőséggel. A teljesség igénye nélkül hármat ajánlok alább a figyelmetekbe, és mivel még tart az őszi szünet, van köztük olyan is, ami a gyermekek számára nyújt élményt! Aki ismer tudja, hogy gasztroprogram nélkül nálam nem ajánló az ajánló, ráadásul ezen a hétvégén […]

A jelentudatos evés lényege, hogy miközben eszek, teljes figyelmemet magára az evésre irányítom. Tudatában vagyok mindannak, ami az adott pillanatban a testemen belül és kívül történik – vagyis figyelek az étel jellemzőire (színére, illatára, ízére, állagára, a hangjára amikor beleharapok, stb.) csakúgy, mint az evés közben a testemben jelentkező érzetekre. Éhes vagyok még? Szükséges még […]

hello október! hello ősz!

október 01 , 2018 by Felholany

Mit is mondjak Neked…? Vártalak is meg nem is. Jó hogy jössz, meg nem is. Jöhettél volna kicsit később, hagyhattál volna egy parányival többet a nyárból. Vagy jöhettél volna sokkal előbb és elrabolhattad volna a májust. De Te csak teszed a dolgod, jössz amikor Te vagy a soros. Tudod, jó sok minden történt azóta, hogy […]

Az első és legfontosabb dolog a hétvégére, hogy ANYÁK NAPJA lesz! 🙂 A második legfontosabb, hogy készítsetek minél több spárgás ételt! 🙂 Nagyon finom, de sajnos nagyon rövid a szezonja… Sonkával körbetekerve és sütőben megsütve, párolva grillezett hús mellé, de akár a spárgát is grillezhetjük. Készülhet belőle levelestésztával muffinsütőben mindenféle finomság sajtokkal összesütve, krémleves, stb…. […]

A hétvégén minden együtt áll ahhoz, hogy pihenni lehessen! 4 napos extra hosszú hétvége, napsütés – megkockáztatom, hogy kora nyári időjárás -, néhány strand már ki is nyit a hétvégén! 🙂 Majálisok országszerte, kirakodóvásárok, piacok, borfesztivál, szülinapi megemlékezés, de lehet meditálni és jógázni is. Nézzük szépen sorban, mi a választék (a teljesség igénye nélkül) a […]

A hétvége számomra egyik legfontosabb rendezvénye a 25. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, mely a Millenárison kerül megrendezésre. A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál hagyományosan vendégül látja a világ legrangosabb íróit, költőit, akik közül a díszvendég – idén a német Daniel Kehlmann – veheti át Budapest Főpolgármesterétől a Budapest Nagydíjat. A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a világirodalom és a hazai […]

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla cheesecake chia colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea természetfotó tirol tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás ősz

Archívum

scroll to top