Egészséges reggeli

szeptember 06 , 2009 by: Felholany Egyéb kategória

A hétvégékhez hozzátartozik a kényelmes reggeli. A heti rohanás után kifejezetten jól esik az ébresztő tejeskávém közben valami különleges(ebb), laktató finomságot készíteni, ami aztán kitart estig. Persze ilyenkor vasárnap a reggeli nem 8-kor van, hanem közelebb a délhez, így a délutáni kirándulásokhoz elég energiát ad.
Mediterrán zöldfűszeres (petrezselyem, bazsalikom, oregano, kakukkfű) tortilla lapokat vettem, amit lágy omlettcsíkokkal és ruccola levelekkel töltöttem meg.
  • Hozzávalók:
tortilla lap
tojás
tejszín
olívaolaj
só, bors
frissen reszelt parmezán
ruccola levél
  1. Egy tortilla laphoz 2 tojást számítok, ezt 1 evőkanál tejszínnel, csipet sóval habosra felverem.
  2. A serpenyőben 2 csepp olívaolajat forrósítok, hozzáöntöm a felvert tojásokat és kis lángon kevergetés nélkül hagyom, hogy az egész lágyra átsüljön.
  3. A tortilla lapot előmelegítem. (Egy száraz serpenyőben vagy mikróban.)
  4. A kész omlettre friss borsot tekerek, parmezánt reszelek rá, csíkokra vágom, és a ruccola levéllel a tortilla tekercsre halmozom és óvatosan összetekerem.

2 Hozzászólás

  • Nagyon jó ötlet ez az omlettes töltelék!! Tetszik!!!

  • Próbálok kitörni a megszokásokból… 🙂 Ez pl. konkrétan a "kellemeset a hasznossal" elv alapján is jól működik, finom és kiadós, ezért megspórolható az ebédfőzés…:)

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top