A hétvégékhez hozzátartozik a kényelmes reggeli. A heti rohanás után kifejezetten jól esik az ébresztő tejeskávém közben valami különleges(ebb), laktató finomságot készíteni, ami aztán kitart estig. Persze ilyenkor vasárnap a reggeli nem 8-kor van, hanem közelebb a délhez, így a délutáni kirándulásokhoz elég energiát ad.
Mediterrán zöldfűszeres (petrezselyem, bazsalikom, oregano, kakukkfű) tortilla lapokat vettem, amit lágy omlettcsíkokkal és ruccola levelekkel töltöttem meg.
- Hozzávalók:
tortilla lap
tojás
tejszín
olívaolaj
só, bors
frissen reszelt parmezán
ruccola levél
- Egy tortilla laphoz 2 tojást számítok, ezt 1 evőkanál tejszínnel, csipet sóval habosra felverem.
- A serpenyőben 2 csepp olívaolajat forrósítok, hozzáöntöm a felvert tojásokat és kis lángon kevergetés nélkül hagyom, hogy az egész lágyra átsüljön.
- A tortilla lapot előmelegítem. (Egy száraz serpenyőben vagy mikróban.)
- A kész omlettre friss borsot tekerek, parmezánt reszelek rá, csíkokra vágom, és a ruccola levéllel a tortilla tekercsre halmozom és óvatosan összetekerem.
Nagyon jó ötlet ez az omlettes töltelék!! Tetszik!!!
by trinity szeptember 9, 2009 at 10 : 54Próbálok kitörni a megszokásokból… 🙂 Ez pl. konkrétan a "kellemeset a hasznossal" elv alapján is jól működik, finom és kiadós, ezért megspórolható az ebédfőzés…:)
by Felhőlány szeptember 9, 2009 at 07 : 10