A bizonyítéka annak, hogy nem csak nassolok és időnként húsos ételt is készítek. 🙂 Még február végén a MentesFeszt-en felvásárolt kókuszkrém készletem és a hűtő alján megbújó édesburgonyák mentésére született ez a recept. Könnyed verziója a curry-nek, kevesebb fűszerrel mint általában, most inkább az édesburgonya a domináns. Tálalható csak így magában, én rizst készítettem mellé. Büszkeségem a magról vetett koriander és ha 1 hónapja tudtam volna, hogy most milyen kihívás lenne beszerezni… 🙂 Klassz ötlet volt, hogy vetettem. Meg petrezselymet, bazsalikomot, borsikafüvet és snidlinget is. Szépen növekednek, így lehet őket dézsmálni. 🙂
Hozzávalók: (2 személyre)
- csirkemell
- 2 db édesburgonya
- 1,5 dl kókuszkrém vagy 2 dl kókusztejszín
- 1 dl maradék zöldségleves vagy húsleves alaplé
- kókuszolaj
- 1 tk. curry paszta / vagy curry por
- só
- koriander
A csirkemellet kockára vágom, 1 evőkanálnyi kókuszolajon a curry pasztával együtt fehéredésig sütöm, sózom. Hozzáadom az ugyanolyan méretű kockára vágott édesburgonyát és pár percig tovább pirítom. Felöntöm az alaplével, hozzáadom a kókuszkrémet és lassú tűzön lefedve, időnként megkeverve addig főzöm, amíg az édesburgonya puha nem lesz. Jázmin rizzsel és friss korianderrel tálalom.
0 Hozzászólás