A gondolataim már néhány héttel előrébb járnak, pedig a jelenben még annyi posztolásra váró receptem van… 🙂 Egyet gyorsan közzé is teszek, bár ez a legutóbbi. Aktuális ebben a nyirkos-esős időben, mert egy csésze forró tea mellé jól esik, de ha süt a nap, akkor is kitűnő, mert akár magunkkal vihetjük a délutáni sétára rágcsálni. A reggeli kávé mellé is megteszi a „gyors reggeli” kategóriában, és persze a nap többi szakára is találhatunk indokot, hogy egyet csak úgy elropogtassunk. (Naná, hogy nekem mindig akad valami alapos okom!)
Ha másért nem, akkor a lakásban terjengő édes-fahéjas-mézeskalácsos süteményillat miatt is érdemes elkészíteni. Garantáltan nem fog maradni a kekszből sem… 🙂
Karácsonyfüggőknek kötelező!
- Hozzávalók:
25 dkg liszt
5 dkg darált mandula
1 csomag sütőpor
12 dkg porcukor
1 evőkanál házi vaníliás cukor
1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
csipetnyi só
1 egész tojás
10 dkg puha vaj
A díszítéshez:
10 dkg mandulaforgács
12-3 evőkanálnyi tej
- A sütőporral elkevert liszthez keverem az összes többi hozzávalót.
- Robotgép hiányában kézzel alaposan összegyúrom a tésztát, majd fóliába csomagolva 30 percre a hűtőbe teszem.
- A sütőt előmelegítem 175 fokra.
- Enyhén lisztezett deszkán a tésztát vékonyra nyújtom, kiszaggatom, minden keksz alját megkenem tejjel, belenyomom a szeletelt mandulába és sütőpapírral bélelt tepsire teszem.
- A kekszek tetejét is lekenem tejjel, majd 8-10 perc alatt pirosra sütöm.
Annyira hangulatos a kép, hogy máris indulnék megsütni!
Ha nem lenne fél 10, s ha lenne itthon minden összetevő 🙂
Micsoda illatfelhő lehetett…
by Chef Viki november 11, 2010 at 08 : 33Nagyon tetszik a teas keszleted, olyan szep! A keksz is szupi!
by Delish november 11, 2010 at 09 : 26Duplán mandulás…szuper!Nagyon finom lehet! El is mentem gyorsan. :)))
by Mézigörl november 11, 2010 at 09 : 47Hű nagyon finom, szeretem
by Bianka november 11, 2010 at 07 : 33Ez aztán hívogató! 🙂
by Ami november 11, 2010 at 08 : 18Nagyon guszta !!!
by L.Krisztina november 11, 2010 at 04 : 10"Addig vár Karácsonyt, elérkezik…" (Villon)
by trendo november 11, 2010 at 02 : 58Chef Viki,
by Felhőlány november 11, 2010 at 05 : 01köszi! Egyébként a bekevert tészta remekül fagyasztható, így akár este f10-kor is neki lehet állni kisütni… 🙂
Delish,
by Felhőlány november 11, 2010 at 05 : 03nagyszülői örökség a készlet, most került hozzám… 🙁 – sajnos.
Csak egy teáskanna és két csésze alj nélkül, de ennek az eszmei értéke így is nagy számomra… :))
Mézigörl,
by Felhőlány november 11, 2010 at 05 : 04köszönöm! És akár cukor helyett mézzel is el lehet készíteni… 🙂
Bianka,
by Felhőlány november 11, 2010 at 05 : 04ugye? Egy mandulás keksznek szerintem nem sokan tudnak ellenállni… 🙂
Ami,
by Felhőlány november 11, 2010 at 05 : 05köszönöm szépen! 🙂
L.Krisztina,
by Felhőlány november 11, 2010 at 05 : 06megkínálhatlak néhány keksszel? Friss sütés… muszály volt megismételni… 🙂
Trendo,
by Felhőlány november 11, 2010 at 05 : 06:)) Karácsony, jajjjjj! 🙂
Téged nem féltelek az ünnepek alatt sem 🙂 Lám, máris kitaláltál valamit:)
by trendo november 11, 2010 at 08 : 11