Duplán csokis-diós süti tojásmentesen

szeptember 05 , 2021 by: Felholany Egyéb

Összevetve a kamra közeli sütésre ítélt hozzávalóit és hogy tegnap egy kimerítő túrán voltam, helyénvaló ez a dupla csokis süti, amire ma nagyon szükségem volt, lelkiismeretfurdalás nélkül. 🙂 Hogy minél kevesebb lisztet használjak, ezért 50-50%-ban darált mogyoróval és liszttel készült, a laktózmentesség szabályait a fél doboz olvasztott trüffel csokival szegtem meg, ellenben 100%-ban tojásmentesen készült. 🙂

Hozzávalók:

  • 100 g szobahőmérsékletű margarin (ha nem lm. étkezel, akkor mehet a vaj)
  • 50 g nádcukor
  • 150 g darált mogyoró
  • 150 g liszt
  • 30 g cukrozatlan kakaópor (eredeti receptben 60 g és akkor nem kell a trüffeles csoki)
  • opcionálisan 10-12 szem olvasztott trüffel csoki
  • 1 csipet só
  • 1 csomag sütőpor
  • 3 dl szobahőmérsékletű mandula tej (ha nem lm. étkezel, akkor hagyományos tej)
  • aprított dió, „okos” mogyorókrém a díszítéshez
  • ízlés szerint a tálaláshoz gm., lm. csokiöntet mandulatejjel készítve, vagy mogyorókrém 🙂

A sütőt előmelegítem 175 fokra. A vajat a cukorral együtt robotgéppel habosra keverem. Hozzáadom a növényi tejet, az olvasztott csokit, majd kanalanként hozzákeverem a darált mogyoró+liszt+kakaópor+só+sütőpor keverékét. Csomómentesre keverem, 30×30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, a tetejét megszórom apróra vágott dióval és 3-4 teáskanálnyi mogyorókrémmel megcsurgatom. Az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütöm.

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum