Összevetve a kamra közeli sütésre ítélt hozzávalóit és hogy tegnap egy kimerítő túrán voltam, helyénvaló ez a dupla csokis süti, amire ma nagyon szükségem volt, lelkiismeretfurdalás nélkül. 🙂 Hogy minél kevesebb lisztet használjak, ezért 50-50%-ban darált mogyoróval és liszttel készült, a laktózmentesség szabályait a fél doboz olvasztott trüffel csokival szegtem meg, ellenben 100%-ban tojásmentesen készült. 🙂
Hozzávalók:
- 100 g szobahőmérsékletű margarin (ha nem lm. étkezel, akkor mehet a vaj)
- 50 g nádcukor
- 150 g darált mogyoró
- 150 g liszt
- 30 g cukrozatlan kakaópor (eredeti receptben 60 g és akkor nem kell a trüffeles csoki)
- opcionálisan 10-12 szem olvasztott trüffel csoki
- 1 csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 3 dl szobahőmérsékletű mandula tej (ha nem lm. étkezel, akkor hagyományos tej)
- aprított dió, „okos” mogyorókrém a díszítéshez
- ízlés szerint a tálaláshoz gm., lm. csokiöntet mandulatejjel készítve, vagy mogyorókrém 🙂
A sütőt előmelegítem 175 fokra. A vajat a cukorral együtt robotgéppel habosra keverem. Hozzáadom a növényi tejet, az olvasztott csokit, majd kanalanként hozzákeverem a darált mogyoró+liszt+kakaópor+só+sütőpor keverékét. Csomómentesre keverem, 30×30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, a tetejét megszórom apróra vágott dióval és 3-4 teáskanálnyi mogyorókrémmel megcsurgatom. Az előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütöm.
0 Hozzászólás