Duplacsokis torta (liszt és cukor nélkül)

október 10 , 2014 by: Felholany Egyéb kategória

Egy torta liszt és cukor nélkül. Milyen jól hangzik és még egészséges is. 🙂 Aztán kiderül, hogy van benne minimum 15 dkg 70%-os étcsoki  + 10 dkg a tetején és a lelkiismeret furdalás máris ébredezik… Sajnos nálam nem sikerült nyernie, a csokitorta volt az erősebb… Ez a krémes, lágy belső, selymesen simogató csokiíz mindent visz. Meg hát a csokoládé növény, mert a csoki kakaóbabból készül, a kakaóbab meg ugye fán terem a fa meg egy növény, úgyhogy végül csak kijön, hogy zöldségtortát ettünk… 🙂
Hozzávalók: 17 cm  / 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformához
6 tojás sárgája / 8 tojás sárgája
10 dkg nyírfa porcukor / 15 dkg nyírfa porcukor  – hagyományos porcukor esetén 15 dkg / 20 dkg
15 dkg 70%-os étcsoki  / 20 dkg 70%-os étcsoki
15 dkg vaj / 20 dkg vaj (puha)
6 tojás fehérje / 8 tojás fehérje
A csokit a vajjal vízgőz felett felolvasztom és hagyom hűlni.
A sütőt előmelegítem 180 fokra.
Krémesre keverem a tojások sárgáját a porcukorral, hozzáadom az olvasztott és lehűlt csokit, majd a kemény habbá vert tojások fehérjét is beleforgatom.
A tortaforma aljára sütőpapírt teszek, beleöntöm a masszát és a 180 fokos sütőben 40-50 perc alatt készre sütöm. (A forma nagyságától függően.) A tűpróba itt nem működik, ugyanis a torta belseje a sütés után is lágy és krémes marad. Sülés közben a torta megemelkedik, a sütőből kivéve viszont a közepe kicsit 
“beesik”. 
Langyosan is nagyon finom egy gombóc vaníliafagyival, ha kihűlt tálalhatjuk tejszínhabbal és málnaszemekkel a tetején, vagy még egy adag lágy csokikrémmel leöntve (10 dkg 70%-os étcsoki + 1 evőkanál vaj + 3 evőkanál tejszín vízgőz felett megolvasztva)

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top