Mikor máskor támadna fagyi ehetnékem, ha nem télen…? Még nyáron is ritkán, na de a zimankós télben???
Képzeletben egy finom szelet meleg brownie – vagy bármi ami nagyon csokis – társaságában képzeltem el a jeges finomságot. A gondolatot tett követte, és egy havazós, mínusz fokos decemberi estén fagyos kézzel válogattam a bolti kínálatban. Remek, krémes, extra minőségű vaníliafagyival tértem haza, ami aztán igen gyorsan párolgásnak indult….
A karácsonyi traktáknak köszönhetően a fagyi (fele) megmaradt és a szombati vendégeknek egy nem kifejezetten csoki-, és kalóriaszegény diós brownie társaságában kínáltam.
Az utolsó szeletet pedig az önuralom teljes hiányában szombaton éjjel elpusztítottam… 🙂
Picit módosítottam az általam már korábban készített (itt) – de Vestától származó recepten.
Kevesebb cukorral és több étcsokival készítettem, alacsonyabb hőfokon rövidebb ideig sütöttem hogy a közepe lágyan krémes maradjon.
Képzeletben egy finom szelet meleg brownie – vagy bármi ami nagyon csokis – társaságában képzeltem el a jeges finomságot. A gondolatot tett követte, és egy havazós, mínusz fokos decemberi estén fagyos kézzel válogattam a bolti kínálatban. Remek, krémes, extra minőségű vaníliafagyival tértem haza, ami aztán igen gyorsan párolgásnak indult….
A karácsonyi traktáknak köszönhetően a fagyi (fele) megmaradt és a szombati vendégeknek egy nem kifejezetten csoki-, és kalóriaszegény diós brownie társaságában kínáltam.
Az utolsó szeletet pedig az önuralom teljes hiányában szombaton éjjel elpusztítottam… 🙂
Picit módosítottam az általam már korábban készített (itt) – de Vestától származó recepten.
Kevesebb cukorral és több étcsokival készítettem, alacsonyabb hőfokon rövidebb ideig sütöttem hogy a közepe lágyan krémes maradjon.
- Hozzávalók:
10 dkg vaj
20 dkg étcsoki (70 %-os)
15 dkg barnacukor
1 evőkanál házi vaníliás cukor
csipet só
2 egész tojás
12,5 dkg liszt
2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál sütőpor
1 marék dió
- A sütőt 175 fokra előmelegítem.
- A kockára tördelt étcsokit a vajjal együtt vízgőz felett megolvasztom.
- A cukrot, vaníliás cukrot, csipet sóval a tojásokkal habosra keverem.
- Hozzáadom a kakaóporral, sütőporral elkevert lisztet, majd a csokis masszát.
- A kivajazott formába szórom az apróra vágott diót és ráöntöm a tésztát.
- Előmelegített sütőben 25 percig sütöm.
Jaaaj ne! Ez nagyon finom lehet :). Meg kell sütnöm!!!!
by @ndre@ január 1, 2010 at 07 : 09Teljesen helyénvaló szerintem a fagyi télen (is.)
by napmátka január 1, 2010 at 07 : 46Amikor az ember kívánja. Nagyszerű párosítást alkottál, ki kell próbálnom!:)
(A mozis körkérdésre is fogok reagálni, köszönöm!)
Hihi :-)) Valami lehet a levegőben 🙂
Szombaton én is brownie-t sütöttem, de hírmondóba sem maradt belőle 🙂
Ami azt illeti, most is tudnék enni egy szeletet…
by Chef Viki január 1, 2010 at 07 : 54Nah, csak most estem be, van még belőle????
by szepyke január 1, 2010 at 09 : 53Már tegnap este megfordult a fejemben a gondolat – amikor a posztot írtam -, hogy kellene belőle sütni egy újabb adagot… 🙂 Úgy látom vagyunk rá bőven… :))
by Felhőlány január 1, 2010 at 10 : 22Jó, tőlem süthetsz még egy adagot :))
by Ágianyu január 1, 2010 at 03 : 14Ok, legyen… Miattam is ismételhetsz. Nagy nehezen rábeszéltetek!:)))
by szepyke január 1, 2010 at 08 : 37Ágianyu,
by Felhőlány január 1, 2010 at 11 : 00örömmel! Mikorra…..? :))
Szepyke,
by Felhőlány január 1, 2010 at 11 : 01küldöm utánad az esti géppel…. vagy galambpostával…. :))
Küldtem Neked valamit! 🙂
by Palócprovence január 1, 2010 at 10 : 34http://palocprovence.blogspot.com/2010/01/7-titok-ami-nem-is-titok.html