Diós brownie

január 11 , 2010 by: Felholany Egyéb

Mikor máskor támadna fagyi ehetnékem, ha nem télen…? Még nyáron is ritkán, na de a zimankós télben???
Képzeletben egy finom szelet meleg brownie – vagy bármi ami nagyon csokis – társaságában képzeltem el a jeges finomságot. A gondolatot tett követte, és egy havazós, mínusz fokos decemberi estén fagyos kézzel válogattam a bolti kínálatban. Remek, krémes, extra minőségű vaníliafagyival tértem haza, ami aztán igen gyorsan párolgásnak indult….
A karácsonyi traktáknak köszönhetően a fagyi (fele) megmaradt és a szombati vendégeknek egy nem kifejezetten csoki-, és kalóriaszegény diós brownie társaságában kínáltam.
Az utolsó szeletet pedig az önuralom teljes hiányában szombaton éjjel elpusztítottam… 🙂
Picit módosítottam az általam már korábban készített (itt) – de Vestától származó recepten.
Kevesebb cukorral és több étcsokival készítettem, alacsonyabb hőfokon rövidebb ideig sütöttem hogy a közepe lágyan krémes maradjon.
  • Hozzávalók:

10 dkg vaj
20 dkg étcsoki (70 %-os)
15 dkg barnacukor
1 evőkanál házi vaníliás cukor
csipet só
2 egész tojás
12,5 dkg liszt
2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
1 teáskanál sütőpor
1 marék dió

  1. A sütőt 175 fokra előmelegítem.
  2. A kockára tördelt étcsokit a vajjal együtt vízgőz felett megolvasztom.
  3. A cukrot, vaníliás cukrot, csipet sóval a tojásokkal habosra keverem.
  4. Hozzáadom a kakaóporral, sütőporral elkevert lisztet, majd a csokis masszát.
  5. A kivajazott formába szórom az apróra vágott diót és ráöntöm a tésztát.
  6. Előmelegített sütőben 25 percig sütöm.

10 Hozzászólás

  • Jaaaj ne! Ez nagyon finom lehet :). Meg kell sütnöm!!!!

  • Teljesen helyénvaló szerintem a fagyi télen (is.)
    Amikor az ember kívánja. Nagyszerű párosítást alkottál, ki kell próbálnom!:)
    (A mozis körkérdésre is fogok reagálni, köszönöm!)

  • Hihi :-)) Valami lehet a levegőben 🙂

    Szombaton én is brownie-t sütöttem, de hírmondóba sem maradt belőle 🙂

    Ami azt illeti, most is tudnék enni egy szeletet…

  • Nah, csak most estem be, van még belőle????

  • Már tegnap este megfordult a fejemben a gondolat – amikor a posztot írtam -, hogy kellene belőle sütni egy újabb adagot… 🙂 Úgy látom vagyunk rá bőven… :))

  • Jó, tőlem süthetsz még egy adagot :))

  • Ok, legyen… Miattam is ismételhetsz. Nagy nehezen rábeszéltetek!:)))

  • Ágianyu,
    örömmel! Mikorra…..? :))

  • Szepyke,
    küldöm utánad az esti géppel…. vagy galambpostával…. :))

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum