Napok óta tervezem a tócsnit, de szerettem volna kicsit könnyedebbre, nyáriasabbra készíteni. Fontos volt a gluténmentesség és az olajban való sütés is ki volt zárva. Nem akartam megölni a sütéssel a zöldségek vitamintartalmát, pláne, hogy a rostszegénység is napirenden van az étkezésemben, így nagyon kevés a megengedett napi gyümölcsfogyasztásom, vitaminbevitelem. Tavalyi konyhai beszerzésem volt az kis gép, amelyik spagettit vág bármilyen kedvemre való zöldségből, amit szeretek azért, mert vicces, meg szeretek azért, mert a répa, cukkini reszelésével nem fröcskölöm tele a konyhát. Ráadásul a növények nedvességtartalma sem vész el, amitől sütés után is roppanós állagú marad. Egyetlen tanulsága marad a mai főzésnek: legközelebb nagyobb mennyiséget kell belőle készíteni, mert úgy csúszik egyik darab a másik után, hogy követni sem lehet… 😉
Hozzávalók:
- 1 nagyobb cukkini
- 1 közepes sárgarépa
- 2 tojás
- 3-4 evőkanálnyi Szafi reform csökkentett szénhidrát-tartalmú kenyér és péksütemény lisztkeverék (GM)
- 1/2 tk. himalaya só
A cukkinit és a sárgarépát lereszelem. (Ha nem ilyen spagetti formára mint most, akkor nagyobb lyukú reszelővel.) Egy tálban felverem a tojásokat, összeforgatom a zöldségekkel, sózom és a lisztet kanalanként adagolva hozzá, alaposan összeforgatom és hagyom állni 10 percig. 1 adagos/mini teflon serpenyőben mindkét oldalukat pirosra sütöm. Süthetjük nagyobb serpenyőben (meg kell fordítani, hogy mindkét oldala átsüljön), vagy piteformában sütőben is. További fűszerezése egyedi ízlés szerint.
0 Hozzászólás