Cukkinis pizza

augusztus 07 , 2009 by: Felholany Egyéb


Ma már tudatosan figyelek arra, hogy mi kerül a tányéromra. Igyekszem kerülni a „nagyon kész” bolti, több „E” betűs adalékot, mint természetes alapanyagot tartalmazó dolgokat. Sok évvel ezelőtt gyakran előfordult, hogy komoly allergiás rohamot kaptam akár egy-egy házi készítésű, de tartósítószeres befőttől, lekvártól, savanyúságtól is. Lehetőségeim szerint friss idényzöldségeket, gyümölcsöket használok, vagy télen a fagyasztóba eltett kincseimből alkotok.
A befőzött lekvárjaim sem tartalmaznak tartósítószert, megfelelő elő-, és elkészítéssel, valamint hűvösben tárolással nem romlanak meg.
Évi 1-2 alkalommal azért becsúszik nálam is némi kész tésztaszósz vagy extra finomság. (Most Olaszországból kaptam – többek között – ricottás-cukkinis-padlizsános szószt, és Polli féle rizottóhoz való 16 féle zöldséget tartalmazó „E” mentes zöldségkeveréket.)
Bevallom, hogy levelestésztát nem állok neki házilag gyártani, és most először egy Tante Fanny friss élesztővel készült pizzatészta is a kosaramban kötött ki.
Ez utóbbi nagyon kellemes meglepetést okozott, és remek vacsora lett belőle:

  • Hozzávalók:

1 csomag Tante Fanny friss élesztős pizzatészta

olívaolaj

fokhagyma

cukkini

cherry paradicsom

paprika (kaliforniai színes és erős is)

mozzarella

só, bors

friss bazsalikomlevél

  1. A készre nyújtott tésztát 4 db téglalapra vágom, széleit körben behajtogatom.
  2. Meglocsolom friss olívaolajjal, fokhagymát reszelek rá, és bedörzsölöm a tésztába.
  3. Ráhalmozom az ízlés szerinti feltétet (csíkokra vágott paprika, félbe vágott paradicsom, bébi cukkini szeletek, tépett mozzarella darabok, stb…).
  4. Sózom, borsozom, friss bazsalikomlevelet vágok rá és még meglocsolom olívaolajjal.

2 Hozzászólás

  • Jól néz ki a pizzád,el is határoztam, hogy a recepted alapján kipróbálok én is T.F. pizzát, mert a leveles tésztájukkal és a réteslapjukkal nagyon elégedett vagyok!

  • Köszönöm! Szerintem annyira jó ez a tészta, hogy még húzom az sk. pizzatészta elkészítésének tökéletesre fejlesztését… 🙂

Hozzászólás a(z) Vesta bejegyzéshez Válasz megszakítása

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum