Ma már tudatosan figyelek arra, hogy mi kerül a tányéromra. Igyekszem kerülni a „nagyon kész” bolti, több „E” betűs adalékot, mint természetes alapanyagot tartalmazó dolgokat. Sok évvel ezelőtt gyakran előfordult, hogy komoly allergiás rohamot kaptam akár egy-egy házi készítésű, de tartósítószeres befőttől, lekvártól, savanyúságtól is. Lehetőségeim szerint friss idényzöldségeket, gyümölcsöket használok, vagy télen a fagyasztóba eltett kincseimből alkotok.
A befőzött lekvárjaim sem tartalmaznak tartósítószert, megfelelő elő-, és elkészítéssel, valamint hűvösben tárolással nem romlanak meg.
Évi 1-2 alkalommal azért becsúszik nálam is némi kész tésztaszósz vagy extra finomság. (Most Olaszországból kaptam – többek között – ricottás-cukkinis-padlizsános szószt, és Polli féle rizottóhoz való 16 féle zöldséget tartalmazó „E” mentes zöldségkeveréket.)
Bevallom, hogy levelestésztát nem állok neki házilag gyártani, és most először egy Tante Fanny friss élesztővel készült pizzatészta is a kosaramban kötött ki.
Ez utóbbi nagyon kellemes meglepetést okozott, és remek vacsora lett belőle:
- Hozzávalók:
1 csomag Tante Fanny friss élesztős pizzatészta
olívaolaj
fokhagyma
cukkini
cherry paradicsom
paprika (kaliforniai színes és erős is)
mozzarella
só, bors
friss bazsalikomlevél
- A készre nyújtott tésztát 4 db téglalapra vágom, széleit körben behajtogatom.
- Meglocsolom friss olívaolajjal, fokhagymát reszelek rá, és bedörzsölöm a tésztába.
- Ráhalmozom az ízlés szerinti feltétet (csíkokra vágott paprika, félbe vágott paradicsom, bébi cukkini szeletek, tépett mozzarella darabok, stb…).
- Sózom, borsozom, friss bazsalikomlevelet vágok rá és még meglocsolom olívaolajjal.
Jól néz ki a pizzád,el is határoztam, hogy a recepted alapján kipróbálok én is T.F. pizzát, mert a leveles tésztájukkal és a réteslapjukkal nagyon elégedett vagyok!
by Vesta augusztus 8, 2009 at 07 : 22Köszönöm! Szerintem annyira jó ez a tészta, hogy még húzom az sk. pizzatészta elkészítésének tökéletesre fejlesztését… 🙂
by Felhőlány augusztus 8, 2009 at 07 : 27