Hónapok óta készültem saját gyúrású pizzatészta készítésére, és bár nem egy nagy mutatvány (így utólag persze már könnyű mondani), mégis sokáig tartott. Elkészült.
A focaccia tésztájából készült, és az alapvetően rozmaringos tészta remek „alávaló” lett a zöldséges feltéthez.
A pizzatészta pontos receptje hozzávalókkal itt található, nem írom be ismét.
Ez az adag 4 db közepes méretű pizzához elegendő.
A tésztát kelesztés után kerekre nyújtom, lyukacsos pizzatepsire rakom, a szélét – a látvány kedvéért – körben behajtogatom.
Olívaolajat reszelt fokhagymával összekeverek, ezzel kenem meg a tésztát.
- cukkini
- padlizsán
- piros és sárga színű paprika
- koktélparadicsom
- 1 gombóc mozzarella
- friss bazsalikomlevél
Nagyon széééép! (és biztosan ugyanolyan finom is:)
by KataKonyha augusztus 8, 2009 at 08 : 27