Ezt nem lehet megunni! Tart még a cukkini imádatom, volt sárga is, zöld is, és a bazsalikommal való társítás már korábban nagyon bejött. Picit le is ragadtam ennél a zöldfűszernél, úgyhogy örömmel vennék javaslatokat, hogy Ti mivel fűszerezitek a cukkinit!
Hozzávalók (2 személyre):
4 marék mini fusilli tészta
1-1 db sárga és zöld bébi cukkini
1 vaskos póréhagyma
2 dl tejszín
2 ek. olívaolaj
só, bors
friss bazsalikomlevél
frissen reszelt parmezán
- A tésztát enyhén sós vízben al dante-ra főzzük.
- Az olívaolajon átforrósítjuk a karikára vágott póréhagymát, és a csíkokra vágott cukkinit.
- Felöntjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, picit összeforraljuk.
- A kifőtt tésztával összeforgatjuk, apróra vágott bazsalikomlevéllel és frissen reszelt parmezán szórjuk meg tálaláskor.
A bazsalikom nekem pl. új. Még így nem párosítottam, de fokhagyma, bosikafű, petr. zöld és esetleg kakukkfű mindég jó ízt hoz össze.Én is készítettem cukkinis tésztát és cukinit cukkinivel:))
by Daisy augusztus 8, 2009 at 09 : 07Daisy!
by Felhőlány augusztus 8, 2009 at 08 : 02Nálam a bazsalikom az egyik kedvenc zöldfűszer a petrezselyem mellett. A fokhagymát most újhagymával váltottam fel, de a borsikafüvet és kakukkfüvet is ki fogom próbálni! Van még cukkinim… Örülök, hogy nem csak én rajongok ezért a zöldségért! 🙂 Kellemes 7végét!