Tavaszi szín- és ízkavalkád. Néhány gömbcukkini, egy kevés spárga, ropogósra sült sonkaszelet, tükörtojás, ízlés szerinti zöldség, saláta, némi szósz és már készen is van a cukkiniburger. Ezt a fajta cukkinit én általában tölteni szoktam valami húsos vagy zöldséges keverékkel és forró sütőben megsütöm, de a kellemesen nyári hőmérsékletre tekintettel nem volt „kedvem” a lakást tovább melegíteni a sütővel… 🙂 Egy félórás munkával egy jó kis burger kerekedett belőle. Hogy mi került bele? Nálam most ezek:
A spárgákat 3-4 percre forrásban lévő sós vízbe dobom, majd a forró vizet leöntve, jéghideg vizet engedek rá, hogy kicsit még roppanós maradjon. Grillserpenyőben (szárazon) megpirítom a sonka szeleteket majd papírtörlőre szedem. Pici olívaolajat öntök a serpenyőbe és az ujjnyi szeletekre vágott cukkinit sózva, némi olasz fűszerkeverékkel megszórva pirosra sütöm benne, mellette 1-2 percig a spárgákat is lepirítom . Közben elkészítem a tükörtojást. Összeállításkor kerülhet bele sajt, saláta vagy petrezselyemlevél, zöld- és fehér spárga, roppanós sonkachips, nagyon vékonyra szeletelt és sózott pirosretek, ketchup, majonéz, de mehet bele paradicsom, uborka, vagy esetleg pirított hagyma is. Ízlés és a készlet szerint bármi! 🙂
0 Hozzászólás