Cukkini krémleves bazsalikommal

július 21 , 2009 by: Felholany Egyéb kategória

Dúl a cukkini és társai szezon. Tök, csillagtök, padlizsán… A cukkini az uborka és a tök kereszteződéséből jött létre. Igazából szinte egész évben elérhető, de mégis most a legfinomabb, zsenge, frissen beszerezhető. Persze aki olyan “szerencsés”, hogy a saját kertjéből szedheti, valóban tudja!
Töltve már készítettem, most tejszínes krémleves formájában tálaltam.
  • Hozzávalók:

1 nagy vagy 2 kisebb cukkini

2 szem burgonya

1 nagy fej vöröshagyma

3-4 gerezd fokhagyma

1 l húsleves/zöldségleves

2 dl tejszín

só, bors, friss bazsalikomlevél

olívaolaj

  1. Az apróra vágott vöröshagymához reszelem a fokhagymát, és olívaolajon üvegesre pirítom.
  2. Hozzáadom az apró kockákra vágott burgonyát, ráöntöm a húslevest és fedő alatt 20 percig főzöm.
  3. Rádobom a cukkini szeleteket, sózom, borsozom és további 20 percig főzöm.
  4. Botmixerrel pürésítem, hozzáadom a tejszínt is, és megszórom a frissen vágott bazsalikomlevéllel.
  5. Tányérokba szedve egész bazsalikomlevéllel és olívaolajjal díszítem. (Aki szereti, pirított zsemlekockát, vagy bagettet is adhat hozzá.)

A www.vital.hu oldalról származik a recept.

6 Hozzászólás

  • Remek osszeallitas a csikos tal es a cukkinik 😉

  • Izgi leves – bár (bocsáss meg érte) az első reakcióm a képet látva az volt, hogy hú de jól néz ki ez a tányér! Mármint úgy összeségében, a tartalmával és a háttérrel együtt – nagyon tetszik! 😉

  • Én is előbb a tányért szúrtam ki 🙂 De a leves is tetszik!

  • Már meg sem merem kérdezni, hol lehet ilyen tökhöz-cukkinihez passzoló tányért beszerezni? És igen, a leves is jó…

  • Gyönyörű a kép!

  • Köszönöm szépen! 🙂 A tányér igazából csésze, és a barátnőm szekrényében "találtam"… Ha hazajöttek a nyaralásból megkérdezem hol vette! A kellékként felvonultatott sárga cukkini adta az ötletet. És igen, a leves is finom lett..

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top