Uncsi már a rántott cukkini, a töltött cukkini és a cukkini curry is. Valami újat és gyorsat szerettem volna. Manapság mindent tekerek, csigává alakítok, miért éppen a cukkini maradna ki ebből? 😉 Vékonyra szeletelés után egy kis grillezés és máris tölthető, csavarható. CU diétába passzol, mivel a sonka levegőn szárított és nem füstölt, a sajt parmezán, ebből adódóan LM és az a néhány kanálnyi házi oregánós, bazsalikomos paradicsomlé ami a csiguszok alá kerül, nos az meg ebben a mennyiségben jelentéktelen. Éppen csak az íze miatt kell. Amíg a csigák sülnek, pont van idő a LM mozzarella golyókat háromszor bepanírozni és ropogósra sütni. Nagyobb étvágyhoz köretként, egyébként főételként is megállja a helyét.
Hozzávalók:
- cukkini
- serrano vagy prosciutto sonka
- pamezán
- házi paradicsomlé vagy paradicsomszósz
- sópehely
- mozzarrella golyó
- liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
- olaj a sütéshez
A cukkinit hosszában vékony szeletekre vágok, majd grillserpenyőben mindkét oldalán megsütöm. A sonka szeleteket hosszában elvágva a cukkini szeletekre fektetem és feltekerem.
A csigákat jénai tálba fektetem, meglocsolom egy kevés paradicsomlével és megszórom a reszelt parmezánnal. Grillsütőben vagy 200 fokra előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a sajt a tetején meg nem olvad.
Valahogy így:
Csiga portré előtte / utána:
A mozzarella golyókat lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatom, majd a tojás-zsemlemorzsa részt még kétszer megismétlem és forró olajban pirosra sütöm. Még forrón megszórom sópehellyel.
0 Hozzászólás