cukkini csiga ropogós mozzarella golyóval

szeptember 17 , 2017 by: Felholany Egyéb

Uncsi már a rántott cukkini, a töltött cukkini és a cukkini curry is. Valami újat és gyorsat szerettem volna. Manapság mindent tekerek, csigává alakítok, miért éppen a cukkini maradna ki ebből? 😉 Vékonyra szeletelés után egy kis grillezés és máris tölthető, csavarható. CU diétába passzol, mivel a sonka levegőn szárított és nem füstölt, a sajt parmezán, ebből adódóan LM és az a néhány kanálnyi házi oregánós, bazsalikomos paradicsomlé ami a csiguszok alá kerül, nos az meg ebben a mennyiségben jelentéktelen. Éppen csak az íze miatt kell. Amíg a csigák sülnek, pont van idő a LM mozzarella golyókat háromszor bepanírozni és ropogósra sütni. Nagyobb étvágyhoz köretként, egyébként főételként is megállja a helyét.

Hozzávalók:

  • cukkini
  • serrano vagy prosciutto sonka
  • pamezán
  • házi paradicsomlé vagy paradicsomszósz
  • sópehely
  • mozzarrella golyó
  • liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz
  • olaj a sütéshez

A cukkinit hosszában vékony szeletekre vágok, majd grillserpenyőben mindkét oldalán megsütöm. A sonka szeleteket hosszában elvágva a cukkini szeletekre fektetem és feltekerem.

A csigákat jénai tálba fektetem, meglocsolom egy kevés paradicsomlével és megszórom a reszelt parmezánnal. Grillsütőben vagy 200 fokra előmelegített sütőben addig sütöm, amíg a sajt a tetején meg nem olvad.

Valahogy így:

Csiga portré előtte / utána:

A mozzarella golyókat lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatom, majd a tojás-zsemlemorzsa részt még kétszer megismétlem és forró olajban pirosra sütöm. Még forrón megszórom sópehellyel.

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top