Ha édes sütiillattal töltenénk meg a házat.
Ha a nap szabadnapos.
Ha csokoládéra vágyunk.
Ha valami gyümölcsöset ennénk.
Ha a diéta ellenére valamivel mégis kényeztetnénk magunkat.
Ha valami jól esne a habos kávé mellé.
Ha 30 percnél többet nem szeretnénk a konyhában tölteni.
Ha jó lenne hétfőn valami finomságot is csomagolni az uzsonnás dobozba.
…
Mindig találhatunk legalább egy okot, hogy összedobjunk egy finom csokis-cseresznyés-diós piskótát.
Akár még csokiöntetet is készíthetünk mellé. 🙂
Hozzávalók: (11×30 cm-es sütőformához)
4 db tojás („L”-es méret)
4 evőkanál Eritritol
1 teáskanál hideg víz
4 evőkanál gluténmentes liszt (nálam most Barbara liszt sütéshez-főzéshez, de korábban készítettem már Schär Mix C-ből illetve sima fehér rizslisztből is. A mennyiség ugyanennyi, mindhárom variációban gyönyörű piskótát kaptam.)
2 mokkáskanálnyi (foszfátmentes) sütőpor
friss, vagy fagyasztott piros gyümölcs (én óriás fekete cseresznyét találtam a fagyasztóban, de lehet szeder, eper, málna is)
1 maréknyi dió felaprítva
60 gramm gluténmentes étcsoki felaprítva
A sütőformát kibélelem sütőpapírral és a sütőt előmelegítem 175 fokra.
A tojások sárgáját 3 evőkanálnyi édesítővel habosra, simára keverem és hozzáadom a teáskanálnyi hideg vizet is.
Kemény habbá verem a tojások fehérjét, végül még a maradék egy kanálnyi édesítővel tovább verem. Hozzáöntöm a habos sárgáját, összekeverem és óvatosan kanalanként hozzáforgatom a lisztes-sütőporos keveréket. Beledobom a diót és a csokit, keverek rajta néhányat és beleöntöm a formába, aminek az aljába szórtam a gyümölcs felét, a tetejére pedig a másik felét.
Az előmelegített sütőben 23-25 percig sütöm. (Ha lapos formát választunk, kevesebb sütési idő is elegendő! Tűpróba = ha a tésztába szúrt hurkapálcára már nem ragad a tészta hanem szárazon húzzuk ki, megsült a piskóta.)
0 Hozzászólás