Csokis-cseresznyés piskóta – Glutén- és cukormentesen

április 10 , 2016 by: Felholany Egyéb kategória

Ha édes sütiillattal töltenénk meg a házat.
Ha a nap szabadnapos.
Ha csokoládéra vágyunk.
Ha valami gyümölcsöset ennénk.
Ha a diéta ellenére valamivel mégis kényeztetnénk magunkat.
Ha valami jól esne a habos kávé mellé.
Ha 30 percnél többet nem szeretnénk a konyhában tölteni.
Ha jó lenne hétfőn valami finomságot is csomagolni az uzsonnás dobozba.

Mindig találhatunk legalább egy okot, hogy összedobjunk egy finom csokis-cseresznyés-diós piskótát.
Akár még csokiöntetet is készíthetünk mellé. 🙂

Hozzávalók: (11×30 cm-es sütőformához)

4 db tojás (“L”-es méret)

4 evőkanál Eritritol
1 teáskanál hideg víz
4 evőkanál gluténmentes liszt (nálam most Barbara liszt sütéshez-főzéshez, de korábban készítettem már Schär Mix C-ből illetve sima fehér rizslisztből is. A mennyiség ugyanennyi, mindhárom variációban gyönyörű piskótát kaptam.)
2 mokkáskanálnyi (foszfátmentes) sütőpor
friss, vagy fagyasztott piros gyümölcs (én óriás fekete cseresznyét találtam a fagyasztóban, de lehet szeder, eper, málna is)
1 maréknyi dió felaprítva
60 gramm gluténmentes étcsoki felaprítva

A sütőformát kibélelem sütőpapírral és a sütőt előmelegítem 175 fokra.
A tojások sárgáját 3 evőkanálnyi édesítővel habosra, simára keverem és hozzáadom a teáskanálnyi hideg vizet is.
Kemény habbá verem a tojások fehérjét, végül még a maradék egy kanálnyi édesítővel tovább verem. Hozzáöntöm a habos sárgáját, összekeverem és óvatosan kanalanként hozzáforgatom a lisztes-sütőporos keveréket. Beledobom a diót és a csokit, keverek rajta néhányat és beleöntöm a formába, aminek az aljába szórtam a gyümölcs felét, a tetejére pedig a másik felét.
Az előmelegített sütőben 23-25 percig sütöm. (Ha lapos formát választunk, kevesebb sütési idő is elegendő! Tűpróba = ha a tésztába szúrt hurkapálcára már nem ragad a tészta hanem szárazon húzzuk ki, megsült a piskóta.)

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap boldog dolgok boldogság bonbon bor bulgur bébicékla cheesecake chia colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein pulyka pástétom reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea természetfotó tirol tojás tonkabab torta Toszkána turi tészta tök tökmag töltött túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás ősz

Archívum

scroll to top