Annak ellenére, hogy a rétes a kedvencek listáján van, valami megmagyarázhatatlan okból mégis ritkán készül. Pedig az egyik legegyszerűbb, leggyorsabb és legfinomabb desszertek egyike.
Ezért most nem is egy recept következik, hanem egy hirtelen jött ötlet megvalósítása képekben.
Február elején készült a mákos-marcipános rétes, akkor jött az ötlet a kornyadozó alma láttán. Bár – szerintem már nem titok, hogy – nem szeretem az almát, mégsem tudok ellenállni egy-egy szép darabnak a zöldségesnél… nem tudom megmagyarázni ezt az ellentétet…:)
Két réteslapot nedves konyharuhában félretettem, hosszában harmadoltam, mindegyik csík végére egy-egy vastag szelet almát, arra 70%-os étcsoki kockát tettem, becsomagoltam, tojással lekentem és megsütöttem.
Ez lett az a desszert, amit tökéletesen el tudok képzelni ha vendégeket várok. A kétfalatnyi meglepetés rétescsomagok kedvünk és ízlésünk szerinti tölteléket kaphatnak.
Felhőlány,
by Thrini február 2, 2010 at 06 : 26nagyon formában vagy! 🙂 Jobbnál jobb fogásokat mutatsz!!
wááááooo!!!nagyon guszta!!biztos isteni fini is!Csokiiiii
by DeeDee február 2, 2010 at 06 : 48Fúúúúúúú, de állat!
Mintha magamat hallanám… Gyönyörű alma megvesz, nézeget, és nem fogy el… Tiszta tudathasadás :-))) Bezzeg a csoki, azt nem csak nézegetem :-))
by Chef Viki február 2, 2010 at 07 : 57Holnap húsos-brokkolis rétest sütök ebédre, de kihagyok pár lapot, mert maradt 2 nagy alma, ezt bevetem desszertnek. Baromi guszta. 😀
by Raindrop február 2, 2010 at 08 : 53Nagyon jó!!!!!!!!!!!
by Belly február 2, 2010 at 09 : 02Hát, ez nagyon jó!
:)))
Megyek, feltúrom a hűtőt, mert megéheztem!:)))
by szepyke február 2, 2010 at 10 : 42Thrini,
köszönöm, próbálom behozni a lemaradásaimat…:)
DeeDee,
látom Te is nagy csokirajogó vagy… :))
Chef Viki,
by Felhőlány február 2, 2010 at 09 : 12próbálkozom én mindig az almával, meg tudom is hogy kellene enni, de nem megy… Viszont ha párosítom a csokival, már nincs is akkora lelkiismeretfurdalásom… :)) Sem az alma felől, sem a csoki felől… 🙂
Raindrop,
remélem ízlett! ;o)
Belly,
jó bizony! 🙂
Szepyke,
by Felhőlány február 2, 2010 at 09 : 14Te is be tudod magad csapni hasonlóan a gyümölcsökkel…? 🙂
Nah igen…
by szepyke február 2, 2010 at 09 : 20Például egyszerűen nem tudom elhinni,hogy a mangót nagyon nem szeretem. Folyamatosan próbálkozom, de nem jön be, mégis mindig megveszem, ha nagyon jó áron kapom. És kb így van mindennel, csak a mangó azért jó példa, mert amilyen hülye vagyok, még "vadászok" is rá.. Ki érti ezt???:))))
Én az avokádóval vagyok még így… Nem értem, hogy mi a finom ezen a vajszerű állagú semleges ízű valamin, de mégis megveszem újra, és kísérletezgetek vele különböző ízvilágokban… Szerintem erre nincs magyarázat… :))
by Felhőlány február 2, 2010 at 09 : 38Nah, igen. Az avokádó is ilyesmi volt, de aztán rájöttem, hogy pont ez a jó benne, hogy bármit tehetek hozzá, tulajdonképpen olyan, mintha vajként használnám. Az a "saláta", amit csináltam belőle legutoljára, amiben szalonnát tettem hozzá… nah, az ütős lett, próbáld ki azzal! 🙂
by szepyke február 2, 2010 at 09 : 52Én is azért kisérleteztem vele, mert annyir jókat olvasni róla, muszáj ilyen egészséges izéket is enni… akkor viszont finom is legyen, és a kedvemre való!:))))
Azt a szalonnás ízkombinációt ki fogom próbálni! Úgy szerintem ízleni fog… :)) Meg egyébként is szeretnék még magot gyökereztetni. :))
by Felhőlány február 2, 2010 at 04 : 17