Csokis-almás rétescsomag

február 19 , 2010 by: Felholany Egyéb

Annak ellenére, hogy a rétes a kedvencek listáján van, valami megmagyarázhatatlan okból mégis ritkán készül. Pedig az egyik legegyszerűbb, leggyorsabb és legfinomabb desszertek egyike.
Ezért most nem is egy recept következik, hanem egy hirtelen jött ötlet megvalósítása képekben.
Február elején készült a mákos-marcipános rétes, akkor jött az ötlet a kornyadozó alma láttán. Bár – szerintem már nem titok, hogy – nem szeretem az almát, mégsem tudok ellenállni egy-egy szép darabnak a zöldségesnél… nem tudom megmagyarázni ezt az ellentétet…:)
Két réteslapot nedves konyharuhában félretettem, hosszában harmadoltam, mindegyik csík végére egy-egy vastag szelet almát, arra 70%-os étcsoki kockát tettem, becsomagoltam, tojással lekentem és megsütöttem.
Ez lett az a desszert, amit tökéletesen el tudok képzelni ha vendégeket várok. A kétfalatnyi meglepetés rétescsomagok kedvünk és ízlésünk szerinti tölteléket kaphatnak.

12 Hozzászólás

  • Felhőlány,
    nagyon formában vagy! 🙂 Jobbnál jobb fogásokat mutatsz!!

  • wááááooo!!!nagyon guszta!!biztos isteni fini is!Csokiiiii

  • Fúúúúúúú, de állat!

    Mintha magamat hallanám… Gyönyörű alma megvesz, nézeget, és nem fogy el… Tiszta tudathasadás :-))) Bezzeg a csoki, azt nem csak nézegetem :-))

  • Holnap húsos-brokkolis rétest sütök ebédre, de kihagyok pár lapot, mert maradt 2 nagy alma, ezt bevetem desszertnek. Baromi guszta. 😀

  • Nagyon jó!!!!!!!!!!!

  • Hát, ez nagyon jó!
    :)))

    Megyek, feltúrom a hűtőt, mert megéheztem!:)))

  • Thrini,
    köszönöm, próbálom behozni a lemaradásaimat…:)

    DeeDee,
    látom Te is nagy csokirajogó vagy… :))

    Chef Viki,
    próbálkozom én mindig az almával, meg tudom is hogy kellene enni, de nem megy… Viszont ha párosítom a csokival, már nincs is akkora lelkiismeretfurdalásom… :)) Sem az alma felől, sem a csoki felől… 🙂

  • Raindrop,
    remélem ízlett! ;o)

    Belly,
    jó bizony! 🙂

    Szepyke,
    Te is be tudod magad csapni hasonlóan a gyümölcsökkel…? 🙂

  • Nah igen…
    Például egyszerűen nem tudom elhinni,hogy a mangót nagyon nem szeretem. Folyamatosan próbálkozom, de nem jön be, mégis mindig megveszem, ha nagyon jó áron kapom. És kb így van mindennel, csak a mangó azért jó példa, mert amilyen hülye vagyok, még "vadászok" is rá.. Ki érti ezt???:))))

  • Én az avokádóval vagyok még így… Nem értem, hogy mi a finom ezen a vajszerű állagú semleges ízű valamin, de mégis megveszem újra, és kísérletezgetek vele különböző ízvilágokban… Szerintem erre nincs magyarázat… :))

  • Nah, igen. Az avokádó is ilyesmi volt, de aztán rájöttem, hogy pont ez a jó benne, hogy bármit tehetek hozzá, tulajdonképpen olyan, mintha vajként használnám. Az a "saláta", amit csináltam belőle legutoljára, amiben szalonnát tettem hozzá… nah, az ütős lett, próbáld ki azzal! 🙂
    Én is azért kisérleteztem vele, mert annyir jókat olvasni róla, muszáj ilyen egészséges izéket is enni… akkor viszont finom is legyen, és a kedvemre való!:))))

  • Azt a szalonnás ízkombinációt ki fogom próbálni! Úgy szerintem ízleni fog… :)) Meg egyébként is szeretnék még magot gyökereztetni. :))

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum