Csokis-áfonyás zabkeksz

április 06 , 2020 by: Felholany Egyéb

Szerintem a világ egyik legjobb csokis keksze. 🙂 Semmi hókuszpókusz, semmi extra hozzávaló, minimális előkészület, kevés mosogatnivaló. 🙂 Bármi hozzáadható egyéni ízlés és a rendelkezésre álló készlet függvényében, gyerekbarát mind az elkészítés, mind a fogyaszthatóság tekintetében. A végeredmény pedig egy sokáig eltartható, ropogós, vajas, gyümölcsös, csokis keksz. Reggelire, uzsonnára, délutáni teához, filmnézéshez, vagy csak úgy. 🙂 Így készítsük el a világ legjobb csokis-áfonyás zabpelyhes kekszét:

Hozzávalók:

  • 15 dkg puha vaj
  • 10 dkg nádcukor
  • 1 egész tojás
  • 15 dkg zabpehely
  • 10 dkg liszt (teljes kiőrlésű)
  • 1 kk. mézeskalács fűszerkeverék / vagy fahéj
  • 1/2 kk. szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 10 dkg csoki (legjobb ha mogyorós)
  • 6-7 dkg aszalt áfonya / vagy mazsola, sárgabarack, szilva, stb…

A vajat a cukorral és a tojással krémesre, habosra keverem. A zabpelyhet összekeverem a liszttel, fűszerrel, szódabikarbónával, sóval, apróra vágott csokival és aszalt gyümölccsel. Hozzáöntöm a vajas keveréket és alaposan összeforgatom. Sütőpapírral bélelt tepsire egy-egy púpozott teáskanálnyi tésztát halmozok, majd a végén a tetejét vizes kanállal kicsit lelapítom és 175 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütöm. A sütőből kivéve a keksz még nem teljesen kemény, de ez így jó! Rácsra téve hagyom kihűlni. Ha marad, kekszes dobozban sokáig eltartható, de ha alapból ez a cél, érdemes dupla mennyiséget sütni! 🙂

6 Hozzászólás

  • kedves Rita! A mai napon megpróbáltuk a sütidet anyukámmal aki már 80 éves és nagyon ért a sütéshez. nagy örömöt szereztél nekünk ahogyan együtt sütöttünk mert a munkám miatt nem mindig tudok vele lenni. Sokat nevettünk a készités alatt ami nagyon fontos a számára.Finom lett a süti,még melegen jó porhanyós,de most még arról nem tudok irni hogy a későbbiekben mennyire keményedik meg. Köszönöm hogy megosztottad velünk ezt a finom receptet.

  • Többször is megsütöttem már, és mindig tökéletesen isteni! Köszönöm a receptet! 🙂

    • Örülök, hogy tetszett a süti! 😊

  • Szuper lett köszi a receptet🥰

  • Szuper lett köszi a receptet🥰🙏🏼

    • Köszönöm Myra! Próbáld ki más aszalt gyümölccsel is! 😊

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum