Örülök, hogy egész évben kapható a padlizsán, mert valami megmagyarázhatatlan örömet okoz egy nagy rekesznyi között válogatni, és a legszebb példányokkal távozni. Kedvenc zöldségesemnél hetek óta folyamatosan 120 Ft kilója, így néhány darab minden pénteken hazajön velem.
Most korábbi csőben sült paradicsomos receptemet alakítottam át kicsit a padlizsánhoz.
- Hozzávalók:
2 közepes padlizsán
4 evőkanál zsemlemorzsa
3 fej fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 gombóc mozzarella sajt
4-5 db szárított paradicsom
só, bors
olívaolaj
- A sütőt előmelegítem 200 fokra. A padlizsánt több helyen megszurkálom és 25 percre a forró sütő rácsára teszem.
- A zsemlemorzsához hozzáreszelem a fokhagymát és a mozzarella sajtot. A szárított paradicsomot apró kockákra vágom és a petrezselyemmel valamint 1 evőkanál olívaolajjal a morzsához keverem.
- A padlizsánt hosszában elvágom, a belsejét kanállal picit összetöröm. Sózom, borsozom, meglocsolom 1-1 evőkanál olívaolajjal.
- Ráhalmozom a morzsát, picit belenyomkodom és aranybarnára sütöm. (kb. 20-25 perc)
Gusztusos lett! Én is imádom a padlizsánt, már a színe is annyira gyönyörű….
by trinity szeptember 9, 2009 at 10 : 56Köszönöm! Színre is, ízre is, és annyiféleképpen elkészíthető! 🙂
by Felhőlány szeptember 9, 2009 at 07 : 06