Csőben sült padlizsán

szeptember 05 , 2009 by: Felholany Egyéb

Örülök, hogy egész évben kapható a padlizsán, mert valami megmagyarázhatatlan örömet okoz egy nagy rekesznyi között válogatni, és a legszebb példányokkal távozni. Kedvenc zöldségesemnél hetek óta folyamatosan 120 Ft kilója, így néhány darab minden pénteken hazajön velem.
Most korábbi csőben sült paradicsomos receptemet alakítottam át kicsit a padlizsánhoz.
  • Hozzávalók:
2 közepes padlizsán
4 evőkanál zsemlemorzsa
3 fej fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 gombóc mozzarella sajt
4-5 db szárított paradicsom
só, bors
olívaolaj
  1. A sütőt előmelegítem 200 fokra. A padlizsánt több helyen megszurkálom és 25 percre a forró sütő rácsára teszem.
  2. A zsemlemorzsához hozzáreszelem a fokhagymát és a mozzarella sajtot. A szárított paradicsomot apró kockákra vágom és a petrezselyemmel valamint 1 evőkanál olívaolajjal a morzsához keverem.
  3. A padlizsánt hosszában elvágom, a belsejét kanállal picit összetöröm. Sózom, borsozom, meglocsolom 1-1 evőkanál olívaolajjal.
  4. Ráhalmozom a morzsát, picit belenyomkodom és aranybarnára sütöm. (kb. 20-25 perc)

2 Hozzászólás

  • Gusztusos lett! Én is imádom a padlizsánt, már a színe is annyira gyönyörű….

  • Köszönöm! Színre is, ízre is, és annyiféleképpen elkészíthető! 🙂

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum