A harmadik egy meleg előétel, melyhez a fűszeres morzsatetőt előre is elkészíthetjük, de a tojás miatt tároljuk hűtőben.
- Hozzávalók:
4 nagy paradicsom
4 nagy gerezd fokhagyma
2 csokor finomra vágott petrezselyem
4 evőkanál zsemlemorzsa
1 tojássárgája
3 evőkanál olívaolaj
só, frissen őrölt fekete bors
1-1 teáskanál kakukkfű és oregano (lehet szárított is)
- A paradicsomokat keresztben félbevágom.
- A sütőt előmelegítem 200 fokra.
- A megtisztított fokhagymát lereszelem, összekeverem minden egyéb hozzávalóval, hogy sima massza legyen. Szükség esetén még adok hozzá olívaolajat.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe / tűzálló tálra teszem a paradicsomokat, és rájuk halmozom a morzsát.
- 15-20 perc alatt készre sütöm.
Nagyon tetszik, egyszerű, gyors, és tuti nagyon finom! Mi is paradicsommániások vagyunk, a héten tuti készül, köszi! 🙂
by Zsuzsi július 7, 2009 at 03 : 50Kisebb paradicsomokból ajánlom, mert a morzsa a tetején hamar megsül! 🙂
by Felhőlány július 7, 2009 at 05 : 25