Csőben sült édeskömény paradicsommal

február 28 , 2010 by: Felholany Egyéb kategória

Első élményem az édesköménnyel. Nem mondom, hogy gyakori vendég lesz a konyhámban, nem hagyott bennem olyan maradandó élményt…
Nem rossz, jó sok parmezánnal és sült paradicsommal meg lehet enni, de annak ellenére, hogy szeretem a zöldségeket, ez mégsem az én ízlésemnek való. Az édesköményt lehet szeretni és lehet nem szeretni. Középút nincs…
Az, hogy felkerült a blogra annak köszönhető, hogy legalább színében vidámsággal töltött el… 🙂 És azért elfogyott… :))
  • Hozzávalók:
1 édeskömény
2 dkg vaj
3 ek. reszelt parmezán
1 ek. zsemlemorzsa
bors
koktélparadicsom
koriander
  1. Az édesköményt negyedelem, bambusznyárssal összetűzöm, hogy ne essen szét és sós vízben 15 perc alatt félpuhára főzöm.
  2. Felforrósított vajon minden oldalán megpirítom és tűzálló tálba teszem a paradicsommal együtt.
  3. Megszórom a zsemlemorzsával. sózom, borsozom, parmezánt reszelek rá és 200 fokon kb. 20 perc alatt pirosra sütöm.

8 Hozzászólás

  • Hallal, tésztával sztem fincsi az édeskömény, persze annak aki szereti az ízét. 🙂
    Így salátának még nem készítettem. Levest sem ettem belőle.
    Viszont a kép nagyon jól sikerült.

  • Thrini,
    hát ez sem igazán saláta, inkább köret… 🙂 És nyersen nem is kóstoltam meg, úgyhogy elképzelhető, hogy lesz még újabb próbálkozás… :))

  • Még sohasem ettem.
    De tényleg guszta! 🙂

  • Még nem vettem erőt magamon, hogy kipróbáljam.

    Édeskömény = ánizsos gyerekköptető :-DD

  • Nekem ízlik:) de miután csak nekem jött be ezért nálunk is ritka vendég:))
    A kép nagyon guszta :)))

  • Andi,
    egy próbálkozást azért megér… ;O)

  • Chef Viki,
    bár olyant (szerintem) soha nem ittam, csak szagoltam, de akkor ez Neked sem jönne be… 🙁
    Na igen, tényleg igaz, hogy itt nincs középút… :))

  • L.Krisztina,
    köszönöm szépen! 🙂
    Ezzel nem volt macera, és lehet belőle egyszemélyes adagot is készíteni… 🙂

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top