Ennek a „csicsergős” nevű egytálételnek az ötletét Zsuzsi oldalán olvastam. Kapóra jött, mert nem szerettem volna rántott patisszont készíteni, töltve meg már sütöttem a múltkor.
Picit színesebbé tettem, és kedvemre alakítottam. Ez a zöldség is elég semleges ízű, akár a cukkini, így bátran el lehet vinni más irányba, és szinte bármivel párosítható.
Hozzávalók:
1 nagy csillagtök
2 csirkemell
1 db piros színű paprika
só, bors
5-6 dkg vaj
1 nagy pohár tejföl
1 egész tojás
1 nagy gerezd fokhagyma
5 dkg füstölt reszelt sajt
10 dkg reszelt sajt
1 db zöld chili paprika
- A csillagtököt negyedelem, kivájom a magját, meghámozom és feldarabolom.
- A vajat egy serpenyőben felforrósítom, megpirítom a zöldséget, és sózom.
- Tűzálló tálba teszem a csillagtököt és ráhalmozom a csíkokra vágott piros paprikát.
- A csirkemellet felszeletelem, picit klopfolom (éppen csak!), sózom, borsozom, és a visszamaradt vajban mindkét oldalát hirtelen megsütöm.
- Ráteszem a zöldségekre, ráöntöm a megmaradt zsiradékot és zöld chili paprika szeletekkel díszítem.
- A tojást villával felverem, hozzáadom a tejfölt, reszelt fokhagymát és a füstölt sajtot. Ráöntöm a zöldségre és megszórom a sima reszelt sajttal.
- Előmelegített 200 fokos sütőben addíg sütöm, míg a sajt aranybarnára sül a tetején. (kb. 25-30 perc)
Már a neve is szenzációs! Finom !
by trinity szeptember 9, 2009 at 09 : 33Ismétlést követelt, az egyik őszi kedvenc lett. 🙂
by Felhőlány szeptember 9, 2009 at 08 : 48