csirkés-cukkinis pite fürjtojással

június 25 , 2018 by: Felholany Egyéb

Elnézést kérek a strandolni vágyóktól, de ez az időjárás most rendelésre érkezett és bár kicsit sem nevezhető június végéhez méltónak, nekem kedvez. Meg mindenkinek, aki nem olyan mazochista, hogy 40 fokban kapcsolja be a sütőt… 😉 Maradékokból is összeállítható és 30 perc alatt elkészül + a sütési idő.

Hozzávalók:

  • csirkemell
  • 2 db bébi cukkini
  • 1 szál újhagyma karikára vágva
  • 1 csomag levelestészta
  • 6-8 szem negyedelt koktélparadicsom
  • 1-2 marék rukkola
  • 4 tojás
  • 1 dl tejszín
  • frissen reszelt parmezán
  • só, bors(ikafű), olívaolaj

A bébicukkinikből zöldséghámozóval vékony szeleteket vágok és félreteszem. A belső maradékot apróbb kockára vágom. A sütőt előmelegítem 180 fokra, közben a karikára vágott újhagymát olívaolajon megfonnyasztom és hozzáadom az apróbb csíkokra/kockára vágott csirkemellet, melyet fehéredésig pirítok. Sózom, megszórom borsikafűvel és hozzáadom a kockára vágott maradék cukkinit. Készre sütöm. A kinyújtott levelestésztát belesimítom a piteformába, a kilógó széleket levágom, majd sütőpapírt és egy kisebb sütőformát téve a közepére, 5-6 percig „vakon” sütöm. Közben felverem a tojásokat a tejszínnel, 2 evőkanálnyi parmezánt is reszelek bele. A tésztát kiveszem a sütőből, ráöntöm a csirkés-cukkinis keveréket, megszórom fél maréknyi rukkolával és ráöntöm a tojásos-tejszínes keveréket. A tetejét kirakom a negyedekre vágott paradicsommal és az óvatosan összegöngyölt cukkini csíkokkal. Megszórom rukkolával, parmezánt reszelek rá és 30-35 perc alatt majd’ készre sütöm. 35 perc után kiveszem a pitét a sütőből, beleütöm a közepébe a fürjtojásokat, gazdagon megszórom reszelt parmezánnal és a sütő grill fokozata alatt további 4 percig sütöm. Ez az idő elég ahhoz, hogy a tojás is jó legyen a ropogós parmezán kéreg alatt.

0 Hozzászólás

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum