Elnézést kérek a strandolni vágyóktól, de ez az időjárás most rendelésre érkezett és bár kicsit sem nevezhető június végéhez méltónak, nekem kedvez. Meg mindenkinek, aki nem olyan mazochista, hogy 40 fokban kapcsolja be a sütőt… 😉 Maradékokból is összeállítható és 30 perc alatt elkészül + a sütési idő.
Hozzávalók:
- csirkemell
- 2 db bébi cukkini
- 1 szál újhagyma karikára vágva
- 1 csomag levelestészta
- 6-8 szem negyedelt koktélparadicsom
- 1-2 marék rukkola
- 4 tojás
- 1 dl tejszín
- frissen reszelt parmezán
- só, bors(ikafű), olívaolaj
A bébicukkinikből zöldséghámozóval vékony szeleteket vágok és félreteszem. A belső maradékot apróbb kockára vágom. A sütőt előmelegítem 180 fokra, közben a karikára vágott újhagymát olívaolajon megfonnyasztom és hozzáadom az apróbb csíkokra/kockára vágott csirkemellet, melyet fehéredésig pirítok. Sózom, megszórom borsikafűvel és hozzáadom a kockára vágott maradék cukkinit. Készre sütöm. A kinyújtott levelestésztát belesimítom a piteformába, a kilógó széleket levágom, majd sütőpapírt és egy kisebb sütőformát téve a közepére, 5-6 percig „vakon” sütöm. Közben felverem a tojásokat a tejszínnel, 2 evőkanálnyi parmezánt is reszelek bele. A tésztát kiveszem a sütőből, ráöntöm a csirkés-cukkinis keveréket, megszórom fél maréknyi rukkolával és ráöntöm a tojásos-tejszínes keveréket. A tetejét kirakom a negyedekre vágott paradicsommal és az óvatosan összegöngyölt cukkini csíkokkal. Megszórom rukkolával, parmezánt reszelek rá és 30-35 perc alatt majd’ készre sütöm. 35 perc után kiveszem a pitét a sütőből, beleütöm a közepébe a fürjtojásokat, gazdagon megszórom reszelt parmezánnal és a sütő grill fokozata alatt további 4 percig sütöm. Ez az idő elég ahhoz, hogy a tojás is jó legyen a ropogós parmezán kéreg alatt.
0 Hozzászólás