Csirkemájas házi pástétom

szeptember 28 , 2009 by: Felholany Egyéb


Megelégeltem, hogy a boltban kapható májkrémekben, pástétomokban mindig találtam valami nem odavalót. Nevezetesen hogy a csirke-, kacsa-, vagy libamájasokban is van sertés vagy marha „alkatrész” és egyéb (számomra) nem kívánatos cucc… Persze tudom, valamivel szaporítani kell, de mégis… 🙁
Nem igényel nagy munkát egy házi májas elkészítése, nem is nagy költség, plusz a Butlers-ben találtam ezt a pástétomtároló csirkés kerámia edénykét, így nem tartott vissza semmi.
Pénteken egy teljesen alap májast készítettem, legközelebb majd több fantáziát viszek bele. Most türelmetlen voltam, ezért a mennyiségek is hozzávetőlegesek, érzésre és ízlelésre készítettem.

  • Hozzávalók:

kb. 40 dkg csirkemáj
2 kis fej vöröshagyma
1 nagy gerezd fokhagyma
kb. 15 dkg vaj
só, bors

  1. A csirkemájat 3 db kivételével feldarabolva a vaj 1/3 részén barnára sütöm.
  2. A vaj középső harmad részén üvegesre pirítom az apróra kockázott vöröshagymát, és hozzáreszelem a fokhagymát.
  3. Botmixerrel pürésítem a májat és a hagymákat (az alattuk maradt vajjal együtt), sózom, borsozom.
  4. Az egész csirkemájakat a pástétomos edénybe fektetem, rákanalazom a májast.
  5. A maradék vajat lassan felolvasztom, tisztára főzve (amikor már átlátszó és nincs habja – mert leszedem) a tetejére kanalazom.

2-3 óra hűtés után fogyasztható.

6 Hozzászólás

  • Gyönyörű a pástétomos tálad!:-)
    Hol vetted?

  • Szia Gabojsza!
    Árkád – Butlers. A földszinten a Kátay helyén. 🙂 Irtó klassz dolgaik vannak, elfogadható ár/érték arányban.

  • Húúúúú! Mit meg nem adnék egy ilyen tálkáért!!! – no meg a pástétomért :). Itt Debrecenben én még sehol nem láttam :(.

  • Szia Andrea!
    Szívesen küldök Neked postagalambbal ha szeretnéd… 🙂 Kérlek írj priviben egy e-mail-t és megbeszéljük! 🙂 felholany@vipmail.hu – Ma jártam arra, és van még csirkés is és kacsás/libás is…

  • Nagyon klassz ez a pástétom – és megnézem már magamnak a Butlers-t.

  • Szia Napmátka!
    Köszönöm! 🙂
    "Veszélyes" hely a Butlers… Mindíg találok valamit, amire feltétlenül szükségem van… 🙂

Hozzászólás a(z) Felhőlány bejegyzéshez Válasz megszakítása

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum