Csípős omlett tekercs salátaágyon, avagy a Luxus reggeli…

március 15 , 2010 by: Felholany Egyéb

Szeretnék minden reggel így reggelizni. Megadni a módját, kényelmesen egy csésze kávé mellett úgy, hogy közben a tavasz (csalóka) napsugarai melegítik a hátamat… De ez a tavasz még mindig csak képzeletbeli. Bár süt a nap, de ez a 3 napja tartó szélvihar már teljesen kikészít. A nagy kirándulás és séta esélye ma is elúszni látszik, ezért egy laktató reggeli marad kárpótlásként.
Egy könnyű, habos, lágy és vékony, de ízében a chilipaprikától erőteljes omlettet késztettem, melyet egy maréknyi reszelt sajttal (most parmezánnal) és szárított sonkával tekertem össze, majd vagdostam ujjnyi csigákra. Olívaolajjal és cseppnyi frissen facsart citromlével összeforgatott salátaágyon, habos tejeskávéval tálaltam.
Bár én kenyér nélkül ettem, de volt mellé céklás kenyérből készült pirítós is. A színek orgiája.
(Hamarosan közzéteszem a céklás kenyér receptjét is!) 🙂

  • Hozzávalók:

személyenként 2 tojás

bors
apróra vágott chili
maréknyi reszelt sajt
omlettenként 1-1 szelet sonka (ízlés szerint)
olívaolaj
citromlé
friss zöldsaláta

  1. A tojásokat egyesével habosra keverem, sózom, borsozom, adok hozzá egy csipetnyi chilit és forró serpenyőben átsütöm. Minden tojással így járok el.
  2. A kisült omletteket megszórom sajttal, ráfektetek egy szelet sonkát, szorosan feltekerem, ujjnyi csíkokra szelem és a salátaágyra halmozom.

13 Hozzászólás

  • Ó, de gyönyörű! Még ránézni is öröm! 🙂

  • Ez tényleg luxosos:))) Nagyon guszta!

  • Ez igen, ez ám a reggeli. Tényleg luxus

  • Igen, én is szeretnék így reggelizni.
    Totál csodás! 🙂
    Akkor lenne az igazi, ha valaki meg is csinálná nekem. 🙂

  • Flat Cat,
    köszönöm szépen! Hát még megenni mekkora öröm volt… :))

  • Ízlésszindróma,

    az átlagos hétvégékhez képest ez most tényleg luxusos volt… De majd eljön az az idő is, amikor mindennapos lehet… 🙂

  • Bianka,

    köszönöm! ;o))

  • Raindrop,

    hová szállítsam vasárnap a reggelit? És mikorra szeretnéd?! :o))

  • Csodaszép tavaszi-színes étel!:-))

  • Andi/cuki,
    köszönöm, úgy tűnik, sikerült is vele előcsalogatni a tavaszt…. 🙂

  • Nah, bár most éjjel van, reggelire ha itt vagyok, lesz ilyen??:)))
    Pazar kis reggeli, az biztos!

  • Szia! Ez nagyon jól néz ki! Bár én inkább ebédre enném. 🙂 Vállalsz házhozszállítást? 😉

  • Pixie Pie,
    köszi! 🙂 Én ez után ebédelni sem tudtam, annyira laktató volt…
    Csak hétvégi jöhet szóba… ;o)

Hozzászólás a(z) Raindrop bejegyzéshez Válasz megszakítása

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum