Nem hagyományosan bundázva készítettem el a zsenge csillagtököt, hanem ezúttal töltve. A könnyedséget a barnarizs és a zöldségek képviselték, a „nehezebb” vonalat a fűszeres chorizo kolbász, mely kellőképpen megízesítette a tölteléket.
- Hozzávalók: (2 személyre)
2 zsenge csillagtök
2 dl barna rizs
4-4,5 dl húsleves alaplé
2 tv paprika
12-14 db mini chorizo kolbász
10-12 db datolya paradicsom
1 marék petrezselyem
fél marék bazsalikom
só, bors
olívaolaj
- A megmosott rizst 3 evőkanál olívaolajon átforrósítom, felöntöm a húsleves alaplével és kb. 30 perc alatt készre főzöm.
- A csillagtök kalapját levágom, sózom, borsozom.
- 1 evőkanál olívaolajon megpirítom a chorizo kolbászt, hozzáadom a csíkokra vágott paprikát, felezett datolya paradicsomot és inkább pirítom mint párolom.
- Összekeverem a rizzsel, apróra vágott petrezselyemmel és bazsalikomlevéllel együtt a csillagtökbe töltöm.
- Előmelegített 200 fokos sütőben 40-45 perc alatt készre sütöm.
Guszta a csillagtökben publikálni ezt a finom kajcsit 🙂
Egyébként valóban nagyon jó párosítás a barnarizs és a chorizo kolbász, mert így erőteljesebb az ízvonal!
Finom lehetett…
További szép napot!
by Gabcsi szeptember 9, 2009 at 09 : 49Gabcsi!
by Felhőlány szeptember 9, 2009 at 04 : 39Köszönöm! Tényleg finom lett! A barnarizs aromás íze és a kolbász csípőssége szerencsésen találkozott. A csillagtök pedig olyan zsenge volt, hogy hámozás nélkül krémesre sült.
Szép napot Neked is!