Némi lemaradásban vagyok a tejespite „hullámtól”, de most engem is utolért. Ha már clafoutis, akkor cseresznyés, ahogyan azt a franciák kitalálták. A gyümölcs adott volt, lédús fekete roppanós kemencei fajta. És meglehetősen „ragaszkodó” is, már ami a magját illeti. Komoly mutatvány volt kimagozni és a műveletet egy teljes konyhai takarítás követte. De megérte!
Nekem hűtőhidegen ízlett a legjobban.
A recept inspirátora Ízbolygó volt innen.
- Hozzávalók:
7 dkg porcukor
3 egész tojás
1 evőkanál sk. vaníliás cukor
15 dkg liszt
2,5 dl tejszín
2,5 dl tej
csipet só
3 marék cseresznye
- A gyümölcsöt kimagozom.
- A tojásokat a cukorral, csipet sóval habosra keverem.
- Hozzáadom a tejszínt, tejet, majd 2 kanalanként a lisztet. Robotgéppel habosra keverem
- A sütőt 175 fokra előmelegítem.
- A formát jól kikenem vajjal, kilisztezem.
- Beleszórom a cseresznyét, és ráöntöm a tésztát, majd 30 perc alatt készre sütöm.
0 Hozzászólás