Citromkrémes penne pirított cukkini és bacon kockákkal

augusztus 18 , 2010 by: Felholany Egyéb kategória

Még a múlt héten készítettem ezt az izgalmas tésztát Zita receptje alapján.
Hogy mitől izgalmas? A cukkinitől, amit nagyon kedvelek; a citromtól, ami nélkül ősz, tél, tavasz sem, de nyár biztosan nem múlhat el; a tejszínes sűrű krémtől, ami a tésztát lágyan bevonja; a bazsalikomtól, ami az egyik legkedvesebb zöldfűszerem; valamint a ropogósra sütött bacon falatoktól, ami egyedi továbbgondolás eredménye, és mert szeretem… 🙂
Zita receptjét az alapokban követtem, néhány hozzávalót helyettesítettem (zabtejszín helyett sima tejszínt, pecorino helyett parmezánt használtam) + két apró változtatást tettem hozzá: citrom és lime vegyesen került bele, valamint a sült bacon a tetején…

  • Hozzávalók:

40 dkg penne
5 dkg vaj
1 db lime leve
1 db nagy citrom leve és reszelt héja
2 dl tejszín
10 dkg frissen reszelt parmezán
10-12 dkg kockázott bacon
1-1 db sárga és zöld bébi cukkini
1-2 gerezd fokhagyma

bors
olívaolaj
1 kis csokor bazsalikomlevél

  1. A tésztát sós vízben fogkeményre főzöm, leszűröm és melegen tartom.
  2. A kétféle cukkinit (hámozás nélkül) apró kockákra vágom.
  3. Megolvasztom a vajat, hozzáadom a kifacsart lime és citrom levét, valamint a citrom reszelt héját is. Hozzáöntöm a tejszínt, közepes lángon besűrítem a mártást, hozzáadom a reszelt sajtot és simára keverem.
  4. Egy másik edényben 1 evőkanál olívaolajon megpirítom a felkockázott bacont. Ha ropogósra sült tálba szedem, a visszamaradt olajba belereszelem a fokhagymát és 1-2 percig pirítom.
  5. Hozzáadom a cukkini kockákat, sózom, borsozom és pirosra-ropogósra sütöm kb. 10-12 perc alatt.
  6. A citromkrémes szószt összekeverem a tésztával, és ha el nem felejtem megszórom a felaprított bazsalikomlevéllel, szükség szerint sózom, borsozom.
  7. Tálaláskor a tészta tetejét megszórom a pirított cukkini és bacon kockákkal.

Vagy bacon nélkül tálalom:

9 Hozzászólás

  • Nagyon tetszik ez a recept, mindenképpen ki kell próbálnom 🙂 Finom lehet csirkemellel is, ahogy az eredeti receptben készült, de a te változatod is nagyon jó lehet 🙂

  • Képzeld, majdnem ugyanezt csináltam padlizsánnal…hát…jó volt, megettük, de nem posztolom. Majd megpróbálom cukkinivel is:)

  • Én kérem szépen vissza a szalonnákat:-))))
    Nagyon jól néz ki!

  • Jól néz ki! Látom, sárga cukkinit is tettél bele! Gratulálok!!!

  • Igeeeen!
    Ez aztán egy tuti finomság

  • A kétféle cukkini felhasználása egy olyan innovatív trükk, ami az elkészítést nem nehezíti, az árát nem emeli és mégis, látványossá, vonzóvá, változatosan elegánssá teszi az egész kreációt. Grat.

  • Köszi, hogy kerestél. A nyarat netmentes helyen töltöttük nagyrészt, ezért voltam eltűnve. Majd jövök olvasgatni is, de már ettől az első poszttól is megéheztem…és a vacsora idő már rég elszállt. 🙂

  • Lúdanyó,
    köszönöm szépen! Csirkehússal is vonzó a recept, nagyon el tudom képzelni ehhez a citromkrémes szószhoz… :))

    Kata,
    próbáld ki cukkinivel is! Én pedig majd a padlizsánosat tesztelem! 🙂

    Nem vagyok mesterszakács,
    köszi! Jó választás a szalonnás! 🙂

    Zizi,
    igen, színében annyira nyári a sárga cukkini! És mostanában folyamatosan van a piacon, ahová járok! 🙂

    Bianka,
    köszönöm! Szalonna nélkül még könnyű ebédnek is nevezhetném… ;o)

    Trendo,
    igazából tényleg csak egy "látványbéli" trükk… Ráadásul az egyik cukkinin mindkét szín megvolt… :)) – Arról már nem is beszélve, hogy 200 jó magyar forintért a piacon két maroknyi bébi cukkinit zsebeltem be… :))

  • Ági,
    de jó, hogy újra itt vagy! 🙂 Nagyon örülök, remélem jól pihentetek! :))

Hozzászólás

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum

scroll to top