Nálam egy időre lecsengett a medvehagyma, túl vagyok egy nagy zöldspárga hullámon is, de a zöld, a harsogó tavaszi zöld szín csak nem hagy nyugodni… Annak ellenére, hogy a mai időjárás inkább idézte a nyarat mint a tavaszt, és délután az is tudatosodott bennem, hogy már május(!) van, azért ez mégis tavasz. Gyerekkoromban nem rajongtam […]
zöldség
Spenótos-ricottás gnocci
május 01 , 2010by Felholany
Mandulás tabouleh zöldspárga csúcsokkal – ahogyan én készítem…
április 26 , 2010by Felholany
Második alkotásom, amit ebben a kategóriában elkövettem. Az első amolyan összedobott valami volt még a gasztroblogos időszakom előtt, nagyjából úgy másfél évvel ezelőtt. Most úgy vettem le a kuszkuszt a bolt polcáról, mintha ez mindennapos dolog lenne nálam. Tartok tőle, hogy a meleg idő beköszöntével ez így is lesz, hiszen jól behűtve, hogy az ízek […]
Spárgasípok chilis kiflimorzsával és lágytojással – Luxusreggeli 2.
április 24 , 2010by Felholany
Nem emlékszem hogy mi volt a film címe, de nyálcsorgatva néztem, ahogy a szereplő a zsenge spárgasípokat krémesen lágy tojásba tunkolva falja. Sok éve már, azóta többször tettem ezt én is, ma egy kicsit „csavartam” rajta. Nem csak a gyomromat, de a lelkemet is megmelengette… 🙂 Gyorsan elkészülő, eszméletlenül finom reggeli a luxus kategóriában. Az […]
Zöldspárga csúcsok parmezános mascarpone ágyon
április 23 , 2010by Felholany
A zöldspárga a rómaiak elterjedt és kedvelt csemegéje volt. Jelenleg világszerte a zöldspárga termesztése terjed. Nemcsak azért, mert jóval egyszerűbb és kevesebb a munkája, hanem azért is, mert sokkal ízletesebb és tápanyagokban gazdagabb a fehér spárgánál. C-vitamin-tartalma kétszerese a halványítotténak, emellett sok A-vitamint is tartalmaz. Táplálkozási értékét a vitaminokon kívül foszfor-, vas- és egyéb ásványisó-tartalma […]
Csicseriborsós kenegetős
március 18 , 2010by Felholany
Meglehetősen régóta őrizgettem egy doboz csicseriborsó konzervet. Valamikor korábban találtam egy nagyon klassz receptet a neten, majd mire beszereztem a hozzávaló fő alkotórészt, a receptet már nem találtam… Szerintem lementettem, de ezt sajnos nem bizonyítja semmi. Így csak tologattam a konzervet jobbról – balra, alsó polcról felső polcra, szekrényből ki, szekrénybe vissza… Végül a hétvégén […]
Csípős omlett tekercs salátaágyon, avagy a Luxus reggeli…
március 15 , 2010by Felholany
Szeretnék minden reggel így reggelizni. Megadni a módját, kényelmesen egy csésze kávé mellett úgy, hogy közben a tavasz (csalóka) napsugarai melegítik a hátamat… De ez a tavasz még mindig csak képzeletbeli. Bár süt a nap, de ez a 3 napja tartó szélvihar már teljesen kikészít. A nagy kirándulás és séta esélye ma is elúszni látszik, […]
A polenta a puliszka „reinkarnációja”. A puliszka a szegényebb rétegek tápláléka volt az elmúlt századokban, ám a ma divatos szóhasználatban a polenta az elterjedtebb. Neves éttermek étlapjain gyakran szerepel és Olaszországban is polenta néven ismerik. A magyar puliszka és az olasz polenta között kevés a különbség: nálunk kukoricadarából, míg az olaszoknál kukoricalisztből készül, bár az […]
Sült zöldséges rizstorta
március 07 , 2010by Felholany
Néhány hétig még a tartalék képekből teszek fel néhányat a blogra, ugyanis a fényképezőgépem betegeskedik, és csak két hét múlva ígérték az alkatrészt hozzá… 🙁 Van még egy két recept, amit ilyen-olyan okok miatt nem osztottam meg Veletek, de felülbíráltam korábbi döntésemet, és most a Dolce Vita féle zöldséges rizstorta kerül publikálásra. Egy hirtelen jött […]
Csőben sült édeskömény paradicsommal
február 28 , 2010by Felholany
Első élményem az édesköménnyel. Nem mondom, hogy gyakori vendég lesz a konyhámban, nem hagyott bennem olyan maradandó élményt… Nem rossz, jó sok parmezánnal és sült paradicsommal meg lehet enni, de annak ellenére, hogy szeretem a zöldségeket, ez mégsem az én ízlésemnek való. Az édesköményt lehet szeretni és lehet nem szeretni. Középút nincs… Az, hogy felkerült […]
Mascarponés sárgarépapüré
február 06 , 2010by Felholany
Vidám köret egy szürke téli napon. Muszály valami életteli színt vinni a hosszú téli ebédekbe, és a sárgarépa tökéletesen alkalmazkodik ehhez. Karotinban, B és C vitaminban gazdag, és nem csak a nyuszik szeretik… Én személy szerint nyersen is szívesen elrágcsálom krémsajtos mártogatóssal, húslevesbe főzve egyszerűen imádom, és a burgonyapüréhez hasonlóan pürének, fokhagymával tűzdelt pulykamell köreteként […]
Legutóbbi hozzászólások