zöldség

Nálam egy időre lecsengett a medvehagyma, túl vagyok egy nagy zöldspárga hullámon is, de a zöld, a harsogó tavaszi zöld szín csak nem hagy nyugodni… Annak ellenére, hogy a mai időjárás inkább idézte a nyarat mint a tavaszt, és délután az is tudatosodott bennem, hogy már május(!) van, azért ez mégis tavasz. Gyerekkoromban nem rajongtam […]

Második alkotásom, amit ebben a kategóriában elkövettem. Az első amolyan összedobott valami volt még a gasztroblogos időszakom előtt, nagyjából úgy másfél évvel ezelőtt. Most úgy vettem le a kuszkuszt a bolt polcáról, mintha ez mindennapos dolog lenne nálam. Tartok tőle, hogy a meleg idő beköszöntével ez így is lesz, hiszen jól behűtve, hogy az ízek […]

Nem emlékszem hogy mi volt a film címe, de nyálcsorgatva néztem, ahogy a szereplő a zsenge spárgasípokat krémesen lágy tojásba tunkolva falja. Sok éve már, azóta többször tettem ezt én is, ma egy kicsit „csavartam” rajta. Nem csak a gyomromat, de a lelkemet is megmelengette… 🙂 Gyorsan elkészülő, eszméletlenül finom reggeli a luxus kategóriában. Az […]

A zöldspárga a rómaiak elterjedt és kedvelt csemegéje volt. Jelenleg világszerte a zöldspárga termesztése terjed. Nemcsak azért, mert jóval egyszerűbb és kevesebb a munkája, hanem azért is, mert sokkal ízletesebb és tápanyagokban gazdagabb a fehér spárgánál. C-vitamin-tartalma kétszerese a halványítotténak, emellett sok A-vitamint is tartalmaz. Táplálkozási értékét a vitaminokon kívül foszfor-, vas- és egyéb ásványisó-tartalma […]

Meglehetősen régóta őrizgettem egy doboz csicseriborsó konzervet. Valamikor korábban találtam egy nagyon klassz receptet a neten, majd mire beszereztem a hozzávaló fő alkotórészt, a receptet már nem találtam… Szerintem lementettem, de ezt sajnos nem bizonyítja semmi. Így csak tologattam a konzervet jobbról – balra, alsó polcról felső polcra, szekrényből ki, szekrénybe vissza… Végül a hétvégén […]

Szeretnék minden reggel így reggelizni. Megadni a módját, kényelmesen egy csésze kávé mellett úgy, hogy közben a tavasz (csalóka) napsugarai melegítik a hátamat… De ez a tavasz még mindig csak képzeletbeli. Bár süt a nap, de ez a 3 napja tartó szélvihar már teljesen kikészít. A nagy kirándulás és séta esélye ma is elúszni látszik, […]

A polenta a puliszka „reinkarnációja”. A puliszka a szegényebb rétegek tápláléka volt az elmúlt századokban, ám a ma divatos szóhasználatban a polenta az elterjedtebb. Neves éttermek étlapjain gyakran szerepel és Olaszországban is polenta néven ismerik. A magyar puliszka és az olasz polenta között kevés a különbség: nálunk kukoricadarából, míg az olaszoknál kukoricalisztből készül, bár az […]

Néhány hétig még a tartalék képekből teszek fel néhányat a blogra, ugyanis a fényképezőgépem betegeskedik, és csak két hét múlva ígérték az alkatrészt hozzá… 🙁 Van még egy két recept, amit ilyen-olyan okok miatt nem osztottam meg Veletek, de felülbíráltam korábbi döntésemet, és most a Dolce Vita féle zöldséges rizstorta kerül publikálásra. Egy hirtelen jött […]

Első élményem az édesköménnyel. Nem mondom, hogy gyakori vendég lesz a konyhámban, nem hagyott bennem olyan maradandó élményt… Nem rossz, jó sok parmezánnal és sült paradicsommal meg lehet enni, de annak ellenére, hogy szeretem a zöldségeket, ez mégsem az én ízlésemnek való. Az édesköményt lehet szeretni és lehet nem szeretni. Középút nincs… Az, hogy felkerült […]

Vidám köret egy szürke téli napon. Muszály valami életteli színt vinni a hosszú téli ebédekbe, és a sárgarépa tökéletesen alkalmazkodik ehhez. Karotinban, B és C vitaminban gazdag, és nem csak a nyuszik szeretik… Én személy szerint nyersen is szívesen elrágcsálom krémsajtos mártogatóssal, húslevesbe főzve egyszerűen imádom, és a burgonyapüréhez hasonlóan pürének, fokhagymával tűzdelt pulykamell köreteként […]

Pfeffer Rita – Felhőlány

Gasztronómia, utazás, élmények, gondolatok, fotók, inspirációk, lifestyle.

Bővebben rólam itt.

Hírlevélre feliratkozás

Jelentkezz a Hírlevelemre, hogy elsőként értesülj a legfrissebb blogbejegyzésekről!
Loading

Instagram

Címkék

ajvár ajánló alma Amalfi arab Ausztria avokádó Balaton-felvidék balatonfelvidék banán bathura bazsalikom beach birs blog blogszülinap bodza boldog dolgok boldogság bonbon bor borsikafű bulgur burgonya bébicékla cheesecake chia cipó colitis colitis diéta csicseriborsó csiga csirke csirkecomb csoki cukkini cukkini virág cukormentes curry cékla desszert dinnye DIY dnk donáció Egyéb egyéb kreatív egészséges egészséges reggeli egészséges étkezés előétel eper erdő kincse esti gyors fagyi farsang feleség felhőlány fesztivál feta film finedine focaccia fogócska fokhagyma fánk fúziós fürjtojás főétel fűszer fűszernövény gabona galette gasztroprogram gluténmentes gomba gondolat gratin gyerek gyors gyümölcs Gödöllő görögdinnye hal hedonista hisztamin intolerancia humusz hétvége húsvét indiai interjú jamie oliver játék kaland karácsony keksz kelt tészta kence kenyér kifli kirándulás knédli koriander koviubi kreatív krémleves krémsajt kucsmagomba kultúra kurkuma kuszkusz kápia képzőművészet kókuszvirágcukor könyv köret közel-kelet Kőtenger laktózmentes lekvár lencse leveles tészta leves liba likőr lime malac mamafőztje marcipán marhahús medvehagyma meglepetés menta mindful eating mindfulness mogyoró mosoly mozzarella muffin Naplás-tó narancsvirágvíz nassolnivaló november nyaralás nyár október olajbogyó olasz Olaszország oldalas olíva orientális padlizsán palacsinta paleo paradicsom parmezán parázsburgonya pesto petrezselyem piac Pilis pisztráng pite pizza pogácsa polenta Positano programajánló prosciutto protein puffancs pulyka pástétom quiche rebarbara reggeli ricotta rizottó rizs ropogós rozmaring rozscipó ruccola rukkola ráérős rétes Róma sajtos Salerno samosa sertésszűz snidling sonka sous vide spagetti spanyol spenót spárga sumac Szafi szafi termék szarvasgomba szendvics Szentbékkálla szeretet szilva szingli szénhidrátcsökkentett színes étel szörp szövegelek szülinap szőlő sárgarépa séta sós sörkorcsolya sült süti sütőtök tahini tavasz tea tempura természetfotó tirol tojás tojásmentes tonkabab torta Toszkána turbolya turi tészta tök tökmag töltött túra túró vagdalt vargánya vega vendégposzt vendégváró vkf workshop zabpehely zsálya zöld zöldség áfonya ájurvéda édesburgonya édesség életmód étteremkritika írás újhagyma ősz

Archívum