Gyakran éppen konyhai nagytakarítás után jut eszembe valami sült csirkés recept és mivel nincs kedvem újra kezdeni a sikálást…. a sütőpapírban, serpenyőben való sütés jó alternatíva erre. A konyha is tiszta marad és én sem mondok le a kedvenc falatokról. 🙂 A csirkemellet a frissen beszerzett narancsos borssal, némi sóval és sültekhez való fűszeres magkeverékkel […]
zöldség
Pórés almasaláta papírban sült csirkemellel
április 22 , 2015by Felholany
Érkezési oldal – Budapest / Medvehagyma nagykanállal
április 21 , 2015by Felholany
Bármerre is járjak a világban, legszívesebben mindig a saját konyhámban sütök és főzök. 4,5 hónap után újra itthon és új hobbimnak köszönhetően nem csak néhány pár (jó néhány pár….) cipővel, hanem fűszerekkel is gazdagon megpakolva érkeztem haza. Nőből vagyok, vásárolni is szeretek, talán ott térek el az átlagtól, hogy egy nagyobb élelmiszerbolt, fűszeres, húsbolt, zöldséges […]
Levél szomszédaimnak… – Spenótos-curry-s omlett
október 24 , 2014by Felholany
Kedves új Szomszédaim! Néhány hónappal ezelőtt szinte úgy költöztetek be a szomszéd lakásba, hogy szinte észre sem vettük… Csak találgattuk, hogy vajon itt laktok-e már, vagy még nem. Hosszú hónapokig a megszokott csendben zajlott a társasházunk felső emeletének élete…ahogy ez néhány 3 év alatti kisgyermekkel a szinten lehetséges… 🙂 De meglepően jól működött! Aztán egyszer […]
Lila sárgarépa
július 26 , 2014by Felholany
Vetettem és „arattam”… 🙂 A kis gömböc alakú répák hihetetlenül édesek, a kívül lila-majdnem fekete, belül pedig sárga szintén így került ki a földből, inkább állagában másabb kicsit a hagyományosnál, de ez is édes. Gőzben párolás után forró vajon átpirítva friss petrezselyemmel igazi ízélmény szemnek és szájnak! 🙂(A magokat az egyik hazai nagyáruház legalsó polcán […]
Esti Gyors… Tökfőzelék kapros halvagdalttal
május 28 , 2014by Felholany
Tök kaporral, vagy kapor tökkel? Én nagyon szeretem. Nem tudom ki hogy van vele, nekem sosem elég az a kapormennyiség amit a gyalult tökhöz csomagolni szoktak… De vágott virághoz is kötöttem már csokorba… 🙂Le sem írom a tökfőzelék receptjét, szerintem mindenkinek van egy jó receptje, de ha valaki kéri, örömmel megosztom az én paleo változatomat.Amíg a […]
Kapros harcsafilé csőben sült zöldségekkel
május 18 , 2014by Felholany
Nincs még érkezésem nagyobb volumenű főzésekre és mivel a piacon igen nehezen tudok ellenállni a zöldségeknek és gyümölcsöknek ezeket részesítem előnyben. Időnként sikerül nagyobb mennyiséget bevásárolni mint ami reálisan elfogyhat így most karfiolt eszem 2-3 napig… Jobban körülnézve lapult még mellette egy fél édesburgonya és egy fél csokornyi kapor is. Friss harcsafilét vásároltam, persze ebből […]
Esti gyors… Spárgás tészta húsgolyóval
május 14 , 2014by Felholany
Noha nem vagyok éppen egy nagy húsevő, ilyen hűvös-esős napon mégis jól esik feldobni vele egy egyszerű spárgás tésztát. A hentesem kitűnő nagyon vékony bélbe töltött kolbászkákat készít 3 ízben: hagyományos, bajor és mexikói. Csak kinyomom a húst a bélből, pici golyókat formázok és forró serpenyőben aranypirosra sütöm. Egy ilyen kész hozzávalóval 12 perc alatt […]
Újra nyitva! – Sonkás szendvics (paleo)
május 11 , 2014by Felholany
4 év után újra a saját konyhámban! 🙂Kések, fakanalak sorba állítva, fűszeres fiók feltöltve, kiegészítve újdonságokkal, minden ragyog. A jól végzett munka örömére és a farkaséhség csillapítására egy gyors sonkás frittata szendviccsel jutalmaztam magam. Hozzávalók: 2 szendvicshez: 4 tojás2 ek. (mandula) tejszín2-3 ek. reszelt parmezán1 kk. friss kakukkfű1 szál újhagyma felszeletelvesó, bors, olívaolaj vagy kókuszzsír […]
Tökfalat sajtos kapormártással
június 08 , 2012by Felholany
Számomra az egyik kedvenc elfoglaltság a piacon bóklászni, nézelődni, szemlélni ezt a bőséget, amivel a késő tavasz kényeztet bennünket. Imádom a zöldségeket, gyümölcsöket kézbe venni, „illatolni”. Szerencsére a piacon már jól ismernek eme furcsa tulajdonságomról, tudják, hogy 3-4 kört teszek, mielőtt ténylegesen vásárolni kezdenék. Nem mindig határozott és előre megfontolt szándékból teszem ezt, sokkal inkább […]
Pesto & csirke
május 03 , 2012by Felholany
Írtam már korábban, hogy a saját készítésű pesto milyen jól elhűsöl a frigóban. Igen jól jött ebben a hirtelen kánikulában, amikor semmi kedvem sem volt a tetőtéri konyhámat tovább melegíteni valami komolyabb étel elkészítésével. Arról nem is beszélve, hogy a meleg idő beköszöntével az étvágyam is jelentős mértékben csökken, így egy jól behűtött gyümölcsleves, vagy […]
Legutóbbi hozzászólások